Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου

Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορονοϊού


ΕΛΛΑΔΑ
23:20
29/06/2020
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου
8
loading

Στον ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου προς τους Αθηναίους. Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, κληρικών και πλήθους πιστών.

Εφέτος δεν εστάλησαν επίσημες προσκλήσεις στους εκπροσώπους των Πολιτειακών, Εκκλησιαστικών, Δικαστικών, Στρατιωτικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών λόγω της υπ' αριθμ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 34060 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2111/Β' / 2-6-2020), σύμφωνα με την οποία πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πιστών στους χώρους λατρείας και να τηρείται η ασφαλής απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, κατά τον Εσπερινό μίλησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων στην ομιλία του, τόνισε: «Ως σκοπό της ζωής του θέτει τον αγιασμό του, το ξερίζωμα των παθών, την καλλιέργεια του εσωτερικού του κόσμου, αρετές και προτερήματα τα οποία προσπορίζουν δόξα και τιμή και ειρήνη σε Εκείνον που με υπομονή και επιμονή τα κατεργάζεται. ‘'Δόξα και τιμή και ειρήνη παντί τω εργαζομένω το αγαθόν'' (Ρωμ. β' 10). Η ψυχή του ‘'κήρυκα της θείας ζωής'' φλέγεται από θερμή αγάπη και λατρεία για Εκείνον ‘'τις ημάς χωρίσει της αγάπης του Χριστού θλίψις ή στενοχωρία ή διωγμός ή γυμνότης ή κίνδυνος ή μάχαιρα;''».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar 999

  Παράσταση χωρίς laser και καπνούς,δε λέει.

 2. avatar Επαναλαμβάνω

  Ο ΜΠΟΓΙΑΣ εδινε νόημα στη ζωή σας,τώρα τι θα κάνετε;

  1. avatar criskalts

   Εννοείται, τον χάσαμε και ξεμείναμε από γέλιο.

   1. avatar ΓΤΠ

    Γι αυτό απουσιάζει το\"χαχαχαχαχα\" από τα πάντα σοφά σχόλιά σου;

    1. avatar criskalts

     χαχαχαχαχαχαχαχαχα

 3. avatar Επι του Αριου Παγου

  *Άνδρες Αθηναίοι, βλέπω οτι είσθε απο πάσης απόψεως πολύ θρήσκοι. Διότι καθώς περνουσα και εκυτταζα τα ιερά σας, εύρηκα και ενα βωμόν, εις το οποίον υπήρχε η επιγραφή, *Εις τον άγνωστον Θεόν * .Αυτό λοιπόν που λατρευετε, χωρίς να τον ξέρετε, αυτόν εγώ σάς κηρύττω. Ο Θεός που εδημιουργησε τον κόσμο . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Περί τούτου εδωκε είς όλους βεβαιωσιν αναστησας αυτόν εκ νεκρών * . Όταν άκουσαν ανάστασιν νεκρών, μερικοί ειρωνευοντο, άλλοι είπαν *Θα σε ακουσωμεν και πάλιν διά το ζήτημα αυτό * . Και έτσι ο Πάυλος έφυγε απο ανάμεσα τους. Μερικοί προσεκολληθησαν σ αυτόν μεταξύ αυτών ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης και κάποια γυναίκα ονομαζόμενη Δάμαρις.

 4. avatar criskalts

  Ο ΜΠΟΓΙΑΣ κοιμάται όρθιος;;;
  Ξύπνα ντουγάνι, ανέβηκε εκκλησιαστικό θέμα.
  χαχαχαχαχαχαχα

  1. avatar Ουστ ρε

   Χαχαχα

   Πρεπει να παρει οδηγιες, ειναι νταμαρι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει