Συνεχίζονται σήμερα (29.06) οι εργασίες στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ύψος της πλατείας Συντάγματος για τον Μεγάλο Περίπατο, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, αυτήν τη στιγμή πρόβλημα στην κίνηση αντιμετωπίζουν η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας, ωστόσο δεν είναι τα μόνα σημεία στο λεκανοπέδιο που παρουσιάζουν αυτό το ζήτημα.

Όσον αφορά τα έργα, που αλλάζουν το πρόσωπο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα για την πλατεία Συντάγματος, οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με τη Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως), όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς.

Με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση λεωφορείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Προσπαθώντας να απαλλάξει τους Αθηναίους και λοιπούς διερχόμενους οδηγούς από την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό, ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη συστήσει εναλλακτικές λύσεις αντί της διάσχισης του κέντρου.

Κατ’ αρχάς, ο δήμος διαβεβαιώνει ότι «με αυτές τις ρυθμίσεις στο Σύνταγμα η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος».

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος», σημειώνεται.

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη

  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς – Χαμοστέρνας – Καλλιρόης
  • Μέσω λεωφόρου Αλεξάνδρας

Δείτε τις φωτογραφίες των έργων για τον Μεγάλο Περίπατο από το newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος