Το ξεκάθαρο μήνυμα πως εάν τυχόν τολμήσει η Τουρκία να τα βάλει με τη χώρα μας θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος, έστειλε πριν από λίγη ώρα μου ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μιλώντας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστόσο τα όσα είπε απευθύνονταν ευθέως στην ηγεσία της γειτονικής χώρας.

«Όπως γνωρίζετε, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένος Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία. Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις μαζί τους και οποίος τα βάλει θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος και αυτό το ξέρουν οι γείτονες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας ότι… «όποιος τυχόν πατήσει το πόδι του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής που τυχόν θα ερχόταν ως απάντηση στις προκλήσεις, ο στρατηγός είπε πως «πρόκειται προφανώς για μια πιθανότητα η στρατιωτική αντίδραση. Δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει. Αν υπάρξει κάτι τέτοιο σε ένα σύμπλεγμα νησιών, θα εξαπλωθεί αμέσως και σε άλλες περιοχές».

Ο κ. Φλώρος δεν έμεινε μονάχα εκεί. Συνέχισε, σημειώνοντας πως «κάνουμε συνεχείς ασκήσεις, δεσμεύσεις περιοχών, δοκιμάζουμε τα σχέδια μας, έγινε και ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων), ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει και πως θα γίνει. Όλα αυτά να ξέρετε ότι γίνονται εντός των κατευθύνσεων του υπουργείου και της κυβέρνησης».

Ο κ. Φλώρος είναι αυτήν τη στιγμή από τους πλέον πολύπειρους αξιωματικούς που διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, γνωρίζοντας πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί τόσο εντός του ελληνικού στρατεύματος όσο και της γειτονικής χώρας. «Όταν προκύψει το ατύχημα, εξήγησε, θα έχει προκληθεί από την καθημερινή πίεση που μας ασκούν. Υπαίτιοι για κάτι τέτοιο θα είναι εκείνοι. Πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα: Του Ισραήλ, της Συριας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβυης, της Κύπρου, της Ελλάδας. Ενοχλεί πολλά κράτη. Ο Ερντογαν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολυτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα».

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι δηλώσεις του στρατηγού έρχονται μετά την ανανέωση της αμυντικής Συμμαχίας της χώρας μας με το Ισραήλ που προέκυψε κατόπιν του ταξιδιού που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα της Μέσης Ανατολής.