Ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» εμφανίστηκε στο Open και ξέσπασε για πρώτη φορά για την υπόθεση της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» είπε μεταξύ άλλων ότι η οικογένεια του παιδιού γνώριζε την κατάσταση και το τι συνέβαινε με τη γυναίκα που έχει συλληφθεί και κατηγορείται μεταξύ άλλων και για ασέλγεια στην ανήλικη μαθήτρια.

Ο κ. Γιαννόπουλος ξεκίνησε λέγοντας ότι δεν θα ξαναβγεί να μιλήσει για την υπόθεση. «Θα ήθελα να σας πω κάτι σημαντικό και επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν θέλω να μακρηγορήσω.

Να σας πω ότι είναι η τελευταία μέρα σήμερα που βγαίνω για αυτή την υπόθεση σαν “Χαμόγελο” ή εγώ ή κάποιος άλλος. Να σας πω ότι όλα αυτά που καταγγέλθηκαν στο “Χαμόγελο” και ενημερώθηκε αμέσως όπως οφείλαμε, η  αστυνομία και έγινε μία εξαιρετική δουλειά από την αστυνομία, ξετυλίχθηκε το κουβάρι και φάνηκαν και υπάρχουν κι άλλα που γνωρίζουμε και ακόμα περιμένουμε» είπε μεταξύ άλλων.

«Αν δεν ήταν η κινητοποίηση αυτή του κόσμου το παιδί τώρα δεν ξέρω που θα ήταν, δεν ξέρω πως θα κατέληγε» ανέφερε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ξεκαθαρίζοντας το ότι το πρώτο ζητούμενο ήταν το ότι η μικρή σώθηκε» συνέχισε.

«Το “Χαμόγελο του Παιδιού” δεν ζητάει ποτέ να πάρει μία επιμέλεια παιδιού, παρά μόνο ενημερώνει για την κατάσταση που έχει, και που δεν μπορεί να βγάλει στη δημοσιότητα, την κυρία Εισαγγελέα» ξεκαθάρισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε για το παιδί της κατηγορούμενης ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως είναι ευθύνη των Αρχών και τότε ήλθε το ξέσπασμα του.

«Και το λέω για ακόμη μία φορά, η οικογένεια γνώριζε τι συνέβαινε και όλο το περιβάλλον αυτό. Η οικογένεια του παιδιού γνώριζαν την κυρία αυτή, γνώριζαν τον παππού. Γνώριζαν αυτή την παθογενή κατάσταση, όχι αυτό που γινότανε. Γνώριζαν πράγματα για την κυρία. Ας το αφήσουμε εκεί, δεν θα πρέπει να πω άλλα» είπε μεταξύ άλλων.

Όλα όσα είπε από το 8ο λεπτό μέχρι και το 12ο:

«Όταν αποχαιρέτησε η ανήλικη την εντολέα μου είπε “σ’αγαπώ, μακάρι να ήσουν δεύτερη μητέρα μου”»

Η 33χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη δεν αποδέχεται την απαγωγή και τον βιασμό της μικρής, όπως είπε ο σύνηγορός της Β.Νουλέζας.

«Με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα της ανήλικης, αλλά και στη μυστικότητα της κύριας ανάκρισης που διενεργείται, εκφρράζουμε τον σεβασμό και την συμπαράσταση στην οικογένεια, τεκμαίρεται αθώα, με εξουσιοδότησε δημόσια να δηλώσω ότι είναι έτοιμη να επανορθώσει» είπε μιλώντας στο Open.

Και πρόσθεσε: «Επειδή ακούγονται πολλά τερατώδη όταν αποχαιρέτησε η ενήλικη την εντολέα μου της είπε “σε αγαπώ, μακάρι να ήσουν η δεύτερη μητέρα μου».

Ο δικηγόρος της 33χρονης λέει ότι η γυναίκα δεν αποδέχεται απαγωγή, ούτε βιασμό. «Δεν υπάρχει εύρημα σεξουαλικής κακοποίησης, αυτό είναι το ευτύχημα» είπε χαρακτηριστικά (δείτε εδώ όλα όσα ανέφερε).

Τι περιλαμβάνει η ποινική δίωξη

Εις βάρος της 33χρονης η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (όλα αυτά σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε πλημμεληματικό βαθμό).

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων στην ανήλικη προκειμένου η δράστιδα να κάμψει τις αντιδράσεις της και να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Βέβαια, ίχνη κακοποίησης δεν προέκυψαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 10χρονης.

Σε ό,τι αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 33χρονη τις έριξε σε ρόφημα που έδωσε στο θύμα.

Όσο η κατηγορούμενη, ελληνικής καταγωγής, περίμενε έξω από το γραφείο της εισαγγελέως είχε σκυμμένο το κεφάλι και κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μάρτυρες την περιέγραφαν προανακριτικά ως «κοκκινομάλλα γυναίκα», ενώ η ίδια τις προηγούμενες μέρες ξυρίστηκε «γουλί» για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες. Τελικά εντοπίστηκε στην παραλία Κατερίνης, όπου φαίνεται ότι είχε διαφύγει νοικιάζοντας ένα δωμάτιο.