Συγκλονισμένοι είναι οι γονείς του 8χρονου Χρήστου από τα Καβάσιλα της Ηλείας, με τον μικρό να χάνει τη μάχη  που έδινε από το 2014 καθώς είχε διαγνωστεί με ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

«Ο Χρήστος ξύπνησε από το κώμα, μας μίλησε, μας χαμογέλασε και “βυθίστηκε” πάλι σε κώμα για να “φύγει” για πάντα από κοντά μας…». Είναι λόγια του πατέρα του Χρήστου με τον οποίο η «Πατρίς» επικοινώνησε σήμερα.

Ο 37χρονος Πάνος Κωστόπουλος, ο πατέρας του μικρού αγωνιστή, με πνιγμένη φωνή αναφέρεται στις τελευταίες μέρες του παιδιού και συγκλονίζει.

Στις 29 Μαΐου το απόγευμα ο Χρήστος μαζί με τον πατέρα του Πάνο Κωστόπουλο  την 35χρονη μητέρα του Εριέττα και την 9,5 ετών αδελφή του Βανέσα βρισκόταν την πλατεία του Αγίου Θωμά στου Γουδή και έπαιζε μπάλα. Στιγμές μοναδικά ευχάριστες. Στιγμές απόλυτα οικογενειακές.

Βέβαια ο άνισος αγώνας με την επάρατο συνεχιζόταν αλλά ο 8χρονος Χρήστος ήταν αγωνιστής και αντιμετώπιζε την κατάσταση πάντα με χαμόγελο. Αυτή η ευτυχισμένη στιγμή κράτησε όμως μόνο για δύο μέρες. Ο δυνατός πόνος στο κεφάλι τον λύγισε. Ο Χρήστος βρέθηκε στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Τα τελευταία χαμόγελα

Ο Πάνος Κωστόπουλος, παίρνει βαθιά ανάσα και μιλά για τον λατρεμένο γιο του. Τα λόγια του, για τις τελευταίες μέρες του αγγελουδιού, είναι συγκλονιστικά: «Στις 29 Μαΐου παίζαμε στην πλατεία και την 1η Ιουνίου ο Χρήστος μας, έδινε και πάλι μάχη από την ΜΕΘ.

Βυθίστηκε σε κώμα. Δίπλα του πάντα οι γιατροί. Έδινε σκληρή μάχη ώσπου την Παρασκευή 5 Ιουνίου βγήκε νικητής. Ο Χρήστος ξύπνησε από το κώμα και βγήκε από την ΜΕΘ. Ήταν χαμογελαστός, μας κοιτούσε όπως πάντα κατάματα, μιλούσε με διάθεση, με τα λόγια του μας έδινε δύναμη, είχε όρεξη για φαγητό και έπαιζε με το tablet του. Ήταν μαζί μας μέχρι και το Σάββατο, πάντα με χαμόγελο…Την Κυριακή της Πεντηκοστής έπεσε πάλι σε κώμα, μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ και σήμερα μας αποχαιρέτησε…

Να ξέρετε ότι ο Χρήστος ήταν παιδί γεμάτο ζωντάνια, πάντα με χαμόγελο, ένας αληθινός αγωνιστής. Και όλα αυτά τα χρόνια αισθάνθηκε μόνο αγάπη όχι μόνο από την οικογένειά του, αλλά από όλους… Την Παρασκευή που ξύπνησε από το κώμα πιστεύω ότι το έκανε για να μας αποχαιρετήσει με χαμόγελο. Ξύπνησε, μας χαμογέλασε και “βυθίστηκε”…»

Έδινε δύναμη στην οικογένειά του

Το αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι. Έφυγε για τα ουράνια σε ηλικία μόλις 8 ετών, αυτός ο μικρός ήρωας από τα Καβάσιλα, ο Χρήστος Κωστόπουλος.

Ο Χρήστος είχε γεννηθεί στις 9 Φεβρουαρίου το 2012 και από το  2014 έδινε σκληρή μάχη για την υγεία του, καθώς είχε διαγνωστεί με ραβδομυοσάρκωμα οφθαλμικού κόγχου. Πάλεψε με σθένος, με χαμόγελο υπομένοντας πολλά χειρουργεία και χημειοθεραπείες, ενώ νοσηλευόταν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Προσωπικά  η κ. Βαρδινογιάννη είχε επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία του Χρήστου όπως άλλωστε και για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Στις εκκλήσεις τις οικογένειάς του, του 37χρονου πατέρα του Πάνου και της 35χρονης μητέρας του Εριέττας  για οικονομική στήριξη λόγω των πολλαπλών χειρουργείων, ένα τεράστιο κύμα αγάπης από όλη την Ηλεία, αλλά και όλη τη χώρα, αγκάλιαζε τον Χρήστο. Διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις για την οικονομική του στήριξη, συναυλίες, ποδοσφαιρικοί αγώνες κτλ, ενώ παράλληλα όποιος μπορούσε βοήθησε από το υστέρημά του. Στο πλευρό του Χρήστου στάθηκαν καλλιτέχνες και αθλητές.

Ο Χρήστος συνέχισε να παλεύει όσο καλύτερα μπορούσε, συνέχισε να χαμογελάει να δίνει θάρρος στους γονείς του και την αδελφή του την Βανέσα ηλικίας 9,5 ετών αποδεικνύοντας έτσι ότι  μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν υπόδειγμα δύναμης για όλους μας.

Αύριο η Εξόδιος ακολουθία

Ο αγώνας ζωής του μικρού Χρήστου θα μείνει για πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο, Σάββατο, στις 11 από τον ιερό ναό Παναγία Καθολική στη Γαστούνη και η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Γαστούνης.