Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στις αρχές, όσο και στους ειδικούς για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες λόγω της χαλάρωσης που επικρατεί από μερίδα πολιτών στην τήρηση των μέτρων αλλά και τις εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα χαλάρωσης, το κρούσμα σε εκπαιδευτικό της Ξάνθης ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία έθεσε σε εγρήγορση της Αρχές.

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα και για μία εβδομάδα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ξάνθης, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η απόφαση πάρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς καθηγητής αγγλικών, ο οποίος έκανε μαθήματα σε τάξεις και των τεσσάρων σχολείων, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τα σχολεία κλείνουν για προληπτικούς λόγους, ενώ και οι δάσκαλοι που υπηρετούν σε αυτά και ήρθαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχουν τεθεί σε δεκαήμερο κατ’ οίκον περιορισμό, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο εκπαιδευτικός παρουσίασε αρχικά συμπτώματα την περασμένη Δευτέρα, μετέβη σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο, όπου υπεβλήθη σε τεστ στο οποίο βρέθηκε θετικός και αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Μάλιστα, από τις αρμόδιες αρχές εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν προληπτικά τεστ και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους (δικηγόρους, αστυνομικούς κ.ά).

Την ίδια ώρα, στην πόλη της Ξάνθης εξακολουθεί να βρίσκεται κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ προκειμένου να συνεχίσει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε δημόσιες Υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα 246 άτομα έσπασαν την καραντίνα των 14 ημερών, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους αρμοδίους.

Πέρα όμως από τα εγχώρια κρούσματα, οι Αρχές στρέφουν το βλέμμα τους και στο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Ιουνίου, όπου θα αρχίσουν να έρχονται ξένοι τουρίστες και θεωρείται βέβαιο, όπως έχουν τονίσει όλοι οι επιστήμονες ότι θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα. Ως εκ τούτου, το θέμα είναι πως θα αντιμετωπιστούν ώστε να μην υπάρχει διασπορά στις τουριστικές περιοχές.

Κανένας θάνατος και 11 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα χθες Τετάρτη 10/6/2020

Ενημέρωση για τα κρούσματα στην Ελλάδα εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 11 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ δεν υπάρχει κάποιος νέος θάνατος.

Συνολικά οι νεκροί είναι 183 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.068.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.