«Ανεπίτρεπτο» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» να αγοράζει φτηνά ρεύμα και να πουλάει ακριβά. Οι εργαζόμενοι αναφερόμενοι στο Μέσο Μεταβλητό Κόστος (κόστος καυσίμου) της τελευταίας περιόδου υπογραμμίζουν πως: «Η προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικεντρώνεται στο ότι η αναφορά μας για το κόστος λιγνιτικής παραγωγής στα 42 ευρώ/MWh, περιγράφει –όπως ισχυρίζεται η «ΑτΕ»- το σημερινό κόστος παραγωγής από λιγνίτη. Είναι γνωστό σε όλους – και προκαλεί έκπληξη το ότι αυτό δείχνει να το «αγνοεί» η «ΑτΕ»- ότι τόσον το Μεταβλητό Κόστος έχει αυξηθεί (από τότε) , όσο και το ότι το πλήρες κόστος παραγωγής περιλαμβάνει και άλλους παράγοντες κόστους, όπως τα χρηματοοικονομικά».

Οι εργαζόμενοι, που σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για διαστρέβλωση των θέσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από την Αλουμίνιον της Ελλάδος, σημειώνουν: «Σε επιστολή της εταιρίας «Αλουμίνιον της Ελλάδος» προς τη ΔΕΗ, η εταιρία επιχειρεί να παραχαράξει τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προκειμένου να εντείνει την προσπάθειά της για τη διατήρηση του , επιζήμιου για τη ΔΕΗ ΑΕ, καθεστώτος αγοράς και πώλησης ρεύματος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Συγκεκριμένα, η εταιρία “ΑτΕ” επιχειρεί να “διαβάσει” όπως θέλει τις θέσεις της Ομοσπονδίας όπως αυτές αποτυπώνονται στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Α.Δ.Μ.Η.Ε.

Η προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επικεντρώνεται στο ότι η αναφορά μας για το κόστος λιγνιτικής παραγωγής στα 42 ευρώ/MWh, περιγράφει –όπως ισχυρίζεται η “ΑτΕ”- το σημερινό κόστος παραγωγής από λιγνίτη.

Είναι ηθελημένη διαστρέβλωση και ψέμα.

Η αλήθεια είναι ότι αναφερόμαστε στο Μέσο Μεταβλητό Κόστος (κόστος καυσίμου) της τελευταίας περιόδου.

Είναι γνωστό σε όλους –και προκαλεί έκπληξη το ότι αυτό δείχνει να το “αγνοεί” η «ΑτΕ»- ότι τόσον το Μεταβλητό Κόστος έχει αυξηθεί (από τότε) , όσο και το ότι το πλήρες κόστος παραγωγής περιλαμβάνει και άλλους παράγοντες κόστους, όπως τα χρηματοοικονομικά.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παραμένει αταλάντευτη στην αρχή ότι:

– Είναι ανεπίτρεπτο ορισμένοι, να επιδοτούνται για την παραγωγική τους δραστηριότητα ή ακόμα και να αγοράζουν φθηνά Η.Ε. και να πουλάνε ακριβά, σε βάρος του Ελληνικού λαού.

– Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει να επισημαίνει και να καταγγέλλει όλες εκείνες τις “προσπάθειες”, “αποφάσεις” και “ρυθμίσεις” που ζημιώνουν τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και κατ΄επέκταση τον Ελληνικό λαό, του οποίου περιουσία είναι η ΔΕΗ».