Πώς κάνουν «φτερά» τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία

Το ΙΚΑ σκορπάει πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή κτιρίου που πήρε από οφειλέτη


ΕΛΛΑΔΑ
12:57
17/01/2014
Πώς κάνουν «φτερά» τα χρήματα από τα δημόσια ταμεία
3
loading

Ακίνητο επί της οδού Λ. Κηφισίας 178 που ανήκε σε οφειλέτη ο οποίος βρέθηκε σε αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του κατά το παρελθόν, πέρασε στην κατοχή του ΙΚΑ προκειμένου ο οφειλέτης να εξοφλήσει τις οφειλές του.

Το ΙΚΑ είχε υποχρέωση να αξιοποιήσει το ακίνητο έτσι ώστε να εισρεύσουν, τουλάχιστον, τα αντίστοιχα έσοδα στο ταμείο.

Το Ίδρυμα αντ’ αυτού αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κτίριο μέγιστης προβολής επί της Λ. Κηφισίας στο Χαλάνδρι για την μεταστέγαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μέχρι την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του κτιρίου επί της οδού Πειραιώς 64, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης (δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο). Οι οικοδομικές εργασίες για τη μεταστέγαση πιθανότατα μόνο λίγων μηνών, θα κοστίσουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου (δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο).

Ράβε-ξήλωνε

Το ΙΚΑ, λοιπόν, θα ανακατασκευάσει δύο κτίρια: και το κτίριο της Πειραιώς και το νέο που έχει στην κατοχή του. Τα βασικά ερωτήματα είναι αν αξίζει η δαπάνη τόσων χρημάτων για κάτι που θα είναι προσωρινό και αν με τις προδιαγραφές που θα γίνει η ανακαίνιση του κτιρίου, αυτό θα πληροί τις απαιτήσεις πολυεθνικών που προτιμούν για την στέγαση τους τον εν λόγω άξονα ώστε να το εκμεταλλευτεί αποδοτικά στο μέλλον.

Η πιο λογική απόφαση στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν να διαθέσουν με σύμβαση παραχώρησης το εν λόγω κτίριο (Λ. Κηφισίας 178) σε ειδικούς που γνωρίζουν τις απαιτήσεις των δυνητικών πελατών της λεωφόρου για να το ανακατασκευάσουν και να το εκμεταλλευτούν και το ΙΚΑ να προχωρήσει απευθείας στην ανακαίνιση του κτιρίου επί της Πειραιώς.

Το ΙΚΑ επομένως αποφάσισε όχι μόνο να μη βάλει χρήματα στο ταμείο του, αλλά να προχωρήσει σε επιπλέον δαπάνες πολλών εκατομμυρίων. Ένα τρανό παράδειγμα της λάθος στρατηγικής στη... μάχη της αύξησης των εσόδων.


Δείτε το σχετικό βίντεο από συζήτηση στη Βουλή για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Tony

  Καλο και αυτο. Αν χρωστας τους παρεχεις ενα κτηριο ερηπειο στο ανακατασκευαζουν και με μια ρυθμιση το περνης πισω τζιτζιλονι. Εχει και τα καλα του το χρεος......

 2. avatar Aimilios

  λεφτά υπαρχουν αν ξερεις οτι ο αυριανος πρωθυπουργος ειναι ο κλωνος του ΓΑΠ,
  ολοι μαζι συριζα για νεο φαγοποτι

  1. avatar Δεινόσαυρος

   Προς το παρόν ο κλώνος του ΓΑΠ είναι ο Τόνι. Ο τσίπρας πιθανόν να αποδειχτεί χειρότερος, αλλά κλώνος του γιωργάκη; Χλωμό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει