Τραγωδία στον Αλμυρό: Παραμένει κατασχεμένο το μοιραίο για 14χρονη μαθήτρια «χαλί» του λούνα παρκ

Οι δικαστικές αρχές διερευνούν ακόμη την υπόθεση - «Κλειδί» οι οδηγίες για τη λειτουργία του μηχανήματος


ΕΛΛΑΔΑ
11:35
26/05/2020
Τραγωδία στον Αλμυρό: Παραμένει κατασχεμένο το μοιραίο για 14χρονη μαθήτρια «χαλί» του λούνα παρκ
2
loading

Κατασχεμένο και στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, που διερευνούν ακόμη την υπόθεση, θα παραμείνει το μοιραίο παιχνίδι «χαλί», από το οποίο εκτοξεύτηκε και βρήκε φρικτό θάνατο 14χρονη μαθήτρια το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει η ιδιοκτήτρια του εξοπλισμού του λούνα παρκ, τον Δεκέμβριο του 2019, με το οποίο ζητούσε την άρση κατάσχεσης και να της αποδοθεί ξανά το μηχάνημα, πιθανόν για να το εγκαταστήσει σε άλλο λούνα παρκ, που η ανάδοχος αναλαμβάνει ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο, μετά την αρνητική εισήγηση της εισαγγελίας που διερευνά ακόμη την υπόθεση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου αποφάνθηκε αρνητικά. Στο μεταξύ η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στο λούνα παρκ Αλμυρού, ζήτησε επιπλέον προκαταρκτική από το Α.Τ. Αλμυρού, σχετικά με λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μηχανήματος (χαλί) που κόστισε τη ζωή στην 14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας Πρωτοδικών συσχετίζει την υπόθεση του Αλμυρού, με άλλη υπόθεση τραυματισμού μαθήτριας σε λούνα παρκ στη Χαλκίδα το 2009, όταν έπεσε από το ίδιο μηχάνημα και η ιδιοκτήτρια είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή, για σωματική βλάβη από αμέλεια. Σε επίπεδο προκαταρκτικής, η υπόθεση παρουσιάζει καθυστέρηση, διότι ζητήθηκε το εγχειρίδιο χρήσης του μηχανήματος, προσκομίστηκε, αλλά είναι γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα.

Η εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας, ώστε αν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα να της διαβιβαστεί, αλλιώς αναγκαστικά θα ζητήσει μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να στοιχειοθετήσει κατηγορία κατά της 73χρονης υπεύθυνης της επιχείρησης λούνα παρκ.

Η εισαγγελέας διερευνά την απαγγελία της κατηγορίας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με ανθρωποκτόνο αποτέλεσμα, σε βαθμό κακουργήματος.

Οκτώ φορές μεγαλύτερη ισχύς

Από την πραγματογνωμοσύνη που έχει στα χέρια της η εισαγγελέας, που διερευνά την υπόθεση, προκύπτει ότι η ισχύς του μοιραίου «χαλιού» του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, ήταν της τάξης των 123 ίππων και όχι των 15 HP, που ήταν δηλωμένο στις αρχές, οκτώ φορές μεγαλύτερη δηλαδή. Με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων στους χώρους εγκατάστασης λούνα παρκ, η εισαγγελέας είχε στείλει επιστολή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την παράκληση να διαβιβαστεί σε όλους τους Δήμους των τεσσάρων νομών, στους οποίους έκανε συστάσεις κάθε φορά που προτίθενται να αδειοδοτήσουν εγκαταστάσεις λούνα παρκ σε χώρους εμποροπανήγυρης, διλα των Τεχνικών τους Υπηρεσιών να προβαίνουν σε ελέγχους, τόσο του συγκεκριμένου λούνα παρκ, όσο και οποιουδήποτε λούνα παρκ αιτείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας, εντός των ορίων της περιφέρειάς τους, καθώς για μηχανήματα ισχύος άνω των 10 HP απαιτείται άδεια του υπουργείου για την εγκατάστασή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar αναρχοπλυμένος

    το μηχανημα εφταιγε και η υπευθυνη, η το κοριτσακι που αφησε τα χερια απο την μπαρα για σέλφυ φωτογραφία???

  2. avatar Theoulis

    Να υποθέσω ότι την μετάφραση την χρειάζεται για να καταλάβει την ισχύ του μηχανήματος... Αν η εισαγγελέας δεν ξέρει αγγλικά και δεν μπορεί να διαβάσει ένα τεχνικό εγχειρίδιο γιατί δεν ζητάει ένα μάρτυρα μηχανικό. Η Ελληνική μετάφραση θα την κάνει ειδήμονα; Ή μήπως ψάχνει δικαιολογίες να καθυστερήσει την υπόθεση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει