Ένα διαφορετικό στέκι σε παγκάκι στο Μαρούσι

Φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr - Τι λέει ο μπάρμπα Νίκος που το δημιούργησε


ΕΛΛΑΔΑ
15:17
14/01/2014
Ένα διαφορετικό στέκι σε παγκάκι στο Μαρούσι
loading

Ένα στέκι για τους φίλους του δημιούργησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, ο μπάρμπα Νίκος, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του.

Το στέκι που είναι διακοσμημένο με φωτογραφίες αθλητών αλλά και πολλών παιδιών έχει δημιουργηθεί σε ένα παγκάκι και βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Μαρούσι, έναν παράδρομο της Σπύρου Λούη, με θέα το ΟΑΚΑ.

Εκεί καθημερινά, όπως λέει ο συνταξιούχος στο newsbeast.gr, κάθεται με την παρέα του και πίνουν τον καφέ τους, συζητούν και διασκεδάζουν.

Ο μπάρμπα Νίκος, όμως, δεν έχει φροντίσει μόνο για το χώρο που θα κάθονται οι καλεσμένοι του. Έχει φτιάξει μια βρύση για να τους βάζει και νερό, όταν διψούν. «Προσφορά στον κόσμο να πίνει νερό από τον μπάρμπα Νίκο», έχει γράψει. Μάλιστα, έχει ντύσει με ξύλο και τα δύο παγκάκια που βρίσκονται πολύ κοντά στο δικό του. «Έχω ξοδέψει περίπου 4.000 με 5.000 ευρώ», συμπληρώνει.

Ο κυρ Νίκος φυτεύει λεμόνια, πατάτες, ελιές και ό,τι άλλο είναι της εποχής στο χώρο που υπάρχει δίπλα. Και όταν, η σοδειά του ολοκληρωθεί, τότε την προσφέρει στους φίλους του σε μεζέδες και διάφορα φαγητά. «Έτσι περνάμε εδώ τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι μας εγκατέλειψαν, εμείς, όμως, δεν θα εγκαταλείψουμε το χώρο μας», συμπληρώνει.

Βραδινό καταφύγιο αστέγων
Όπως λέει ο κ. Νίκος, τα βράδια κάποιοι άστεγοι βρίσκουν καταφύγιο εκεί. «Ξαπλώνουν εδώ και κοιμούνται. Το πρωί, όμως, φεύγουν», αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στην περιοχή όλοι τον ξέρουν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το δημιούργημά του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Το στέκι του μπάρμπα Νίκου στο Μαρούσι

Ο μπάρμπα Νίκος με έναν φίλο του

Φωτογραφίες κοσμούν το εσωτερικό του

Η βρύση από όπου βάζουν νερό οι επισκέπτες του

Ο μπάρμπα Νίκος φρόντισε και για τα διπλανά παγκάκια

Φυτεύει και παράγει διάφορα προϊόντα

Δείτε τι λέει για το δημιούργημά του

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει