Συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα, στα οποία απεικονίζεται το λογότυπο της ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αναλαμβάνει η χώρα μας από αύριο 15 Μαΐου 2020, εκδίδουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τα φιλοτελικά προϊόντα είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού μεταξύ φοιτητών γραφιστικών τεχνών, καθώς και έργο του ζωγράφου και ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκου Κατζουράκη.

Όπως σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, το τελευταίο στο Ειδικό Συλλεκτικό Λεύκωμα «απεικονίζει τον Παρθενώνα, βάση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, και ένα σμήνος γερανών (ο γερανός κατά την αρχαιότητα ήταν το πτηνό σύμβολο της Δικαιοσύνης), που ίπταται ανοδικά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, αύριο, από τις 10:00 έως τις 13:00, στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ (Αιόλου 100, 1ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί σφράγιση με αναμνηστική σφραγίδα που έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Τα ειδικά συλλεκτικά προϊόντα είναι τα εξής:

Φύλλο Ειδικού και Προσωπικού Γραμματοσήμου μέσα σε folder.

Κυκλοφορούν 1.000 αριθμημένα τεμάχια και διατίθενται προς 10 ευρώ το κάθε ένα

Ειδικό Συλλεκτικό Αριθμημένο Λεύκωμα

Περιλαμβάνει: Ειδικό Συλλεκτικό Φυλλαράκι, Δύο Ειδικούς Αναμνηστικούς Φακέλους με τα δύο διαφορετικά ειδικά και προσωπικά γραμματόσημα, σφραγισμένα με τη μέθοδο της χρυσοτυπίας.

Κυκλοφορούν 500 τεμάχια και διατίθενται προς 18 ευρώ το κάθε ένα

Πού διατίθενται

  • Στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων www.elta.gr.
  • Στο Κατάστημα Post Collection – Κεντρικό Φιλοτελικό Γραφείο, Λυκούργου 5 και Απελλού, Αθήνα.
  • Στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Θεσσαλονίκης, Βασ. Ηρακλείου 38.
  • Στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα Πειραιά, Φίλωνος 36.
  • Στο Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα  Πατρών, Μαιζώνος 32 και σε επιλεγμένα ταχυδρομικά καταστήματα του δικτύου, κατόπιν αίτησης στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού.