ΟΑΕΔ: Παράταση για τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους

Σε τρεις μέρες από την καταχώριση του IBAN η πίστωση των λογαριασμών


ΕΛΛΑΔΑ
10:53
11/05/2020
ΟΑΕΔ: Παράταση για τα 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους
2
loading

Ο ΟΑΕΔ αποφάσισε νέα παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε μακροχρόνια ανέργους έως και την Κυριακή 24 Μαΐου.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε 19.500 δικαιούχους, που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, να μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από την Πέμπτη 23 Απριλίου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 148.500 (88%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν καταχωρισμένο IBAN στον ΟΑΕΔ.

Οι 19.500 (12%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 24 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Απριλίου 2019 έως και 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Beast…

    Γιατί δεν εγκρίνει το σχόλιο μου; Ευγενικά και ωραία αποτύπωσα τη καθημερινότητα πολύ κόσμου.

  2. avatar Έληξε η επιδότηση τον Απρίλιο.

    Σε λίγες μέρες πρέπει να μεταβώ στη Σαντορίνη όπου και εργάζομαι σε κατάστημα εστίασης. Τα έξοδα για τη μετακίνηση και τη συντήρηση των πρώτων εβδομάδων στο νησί είναι πάρα πολλά. Ακόμη περιμένουμε τη πληρωμή παράτασης. Να προσθέσω ότι τον πρώτο καιρό δε θα έχουμε πελάτες μιας και αφενός τα σύνορα είναι κλειστά και αφετέρου δεν επιτρέπεται η μετάβαση του υπόλοιπου πληθυσμού από την ενδοχώρα. Παράνοια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει