Ηλιόλουστος καιρός, ειδικές τιμές για δύο μέρες και ικανοποιητικό χιόνι σηματοδοτούν την έναρξη λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας, που συνοδεύεται από ευοίωνα μηνύματα καθώς υπάρχει πληρότητα των καταλυμάτων στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου Παναγιώτης Δρίβας, με αφορμή τα εγκαίνια που έγιναν παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
«Παρά το γεγονός ότι είναι μια καθημερινή ημέρα, υπάρχει αρκετός κόσμος. Λειτουργούν τρεις πίστες καθώς και ο αναβατήρας που προσφέρει βόλτα στον επισκέπτη» σημειώνει ο κ. Δρίβας και προσθέτει.

«Μπορεί να μην έχει τόσο πολύ χιόνι όσο θα επιθυμούσαμε αλλά ο Βόρας είναι ίσως αυτή τη στιγμή το βουνό με το περισσότερο χιόνι». Σε ό,τι αφορά την κίνηση των επισκεπτών τη χαρακτηρίζει ικανοποιητική και εκτιμά ότι το Σαββατοκύριακο θα αυξηθεί.

Ενόψει των εορτών σημειώνει ότι δεν αναμένεται να χιονίσει ξανά μέχρι τα Χριστούγεννα, ωστόσο οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού ελπίζουν ότι θα «πέσει» περισσότερο χιόνι την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί οι προσπάθειες που καταβάλαμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ ΑΕ για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν είχαν αποτελέσματα και σήμερα το χιονοδρομικό ξεκινά να λειτουργεί» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας.

Σημειώνεται ότι για σήμερα και αύριο οι τιμές που ισχύουν για τους σκιέρ και τους επισκέπτες είναι ένα ευρώ για τις πίστες και τον αναβατήρα.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΕΤΑΔ ΑΕ για δύο χρόνια ενώ, σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, επιδίωξη της ιδίας και συνολικά της Περιφέρειας είναι να προχωρήσουν από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ οι διαδικασίες προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αναζήτηση επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει μακροχρόνια τη λειτουργία του κέντρου μαζί με την παρόχθια περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας, σε μια έκταση 18.000 στρεμμάτων.