Αναβάλλεται το EuroPride 2020, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Ιούνιο. Η διοργάνωση επρόκειτο να λάβει χώρα στις 20-28 Ιουνίου 2020, με την μεγάλη παρέλαση να είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Το ΔΣ του Thessaloniki Pride έλαβε την απόφαση να αναβάλει τη διοργάνωση λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης του κορο

Νέα ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα, ωστόσο, οι διοργανωτές σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες για να λάβουν αποφάσεις.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και άλλους συνεργάτες για τον σχεδιασμό της εκδήλωσης. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης είμαστε ασφαλώς συντετριμμένοι που το EuroPride 2020 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί την περίοδο που επιθυμούσαμε. Γνωρίζουμε ότι, εκτός από τους περιορισμούς συγκέντρωσης και ταξιδιού, δεν υπάρχει επιθυμία για εορτασμούς μετά από τέτοιες καταστροφικές απώλειες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ΔΣ του European Pride Organisers Association εξέφρασε επίσης την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή, ωστόσό, αναγνώρισε ότι είναι η σωστή απόφαση υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.