Σε μερική ανάκληση της αποχής από τα καθήκοντα διεκπεραίωσης υποθέσεων με φυσική παρουσία πολιτών για το προσωπικό των ΚΕΠ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους για τον κορονοϊό η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Κυριακής 22 Μαρτίου λαμβάνοντας υπόψη:

  • Την επιβολή απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας από αύριο το πρωί στις 6.00 που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες και
  • Τις πρόνοιες της προηγούμενης εβδομάδας και τις δράσεις που προγραμματίζονται για την επόμενη από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον περιορισμό της προσέλευσης πολιτών στα ΚΕΠ.

«Ανακαλείται η αποχή από τα ως άνω καθήκοντα για το προσωπικό που απασχολείται σε ΚΕΠ, στα οποία υπάρχουν τα ελάχιστα μέσα προστασίας (προστατευτικά τζάμια σε γκισέ ή γραφεία) για πολίτες και εργαζόμενους. – Η ΑΠΟΧΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, όπως αποφασίστηκε, ΜΟΝΟ για το προσωπικό που απασχολείται σε ΚΕΠ, στα οποία δεν υπάρχουν τα ελάχιστα μέσα προστασίας (προστατευτικά τζάμια σε γκισέ ή γραφεία) για πολίτες και εργαζόμενους, προκειμένου να αποφευχθεί η δια ζώσης εξυπηρέτηση πολίτη και ο κίνδυνος διασποράς του νέου κορωνοϊού» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν:

«Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα ΚΕΠ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξυπηρετώντας το κοινό τηλεφωνικά, μέσω διαδικτύου και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, χωρίς προσωπική επαφή με τον πολίτη μέσα στο ΚΕΠ. Καθόσον το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ζητάμε: Οι Δήμοι που δεν έχουν ακόμα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες προμήθειες σε μέσα και υλικά για τα ΚΕΠ, να το πράξουν το συντομότερο, για να ανασταλεί πλήρως η αποχή μας στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι στη χώρα».