Αρνητικά, πλην ενός, βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε σύνολο έξι υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού που εμφανίσθηκαν σε προσωπικό του Στρατού Ξηράς, το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ύποπτα κρούσματα παρουσιάσθηκαν:

  • Σε στρατιώτη που υπηρετεί στη Ρόδο, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Ιταλία. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν αρνητικός στον κορονοϊό
  • Σε στρατιώτη που υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία. Μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο όπου οι εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν αρνητικός στον ιό
  • Σε 2 μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου διαπιστώθηκε επίσης ότι ήταν αρνητικοί στον ιό
  • Σε έναν νεοσύλλεκτο, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και παρουσιάσθηκε στη Ρόδο. Δεν επετράπη να καταταγεί και του δόθηκε αναβολή 2 μηνών.

Θετικός στον ιό διαπιστώθηκε ένας στρατιωτικός γιατρός στο ΝΙΜΙΤΣ, ο οποίος είχε εξετάσει ασθενή με κορονοϊό. Ο γιατρός τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Πολεμική Αεροπορία, ανάλογα περιορισμένου μεγέθους, ύποπτα κρούσματα που εμφανίσθηκαν βρέθηκαν αρνητικά.

Σε επίπεδο Πολεμικού Ναυτικού, το στέλεχος της φρεγάτας «Ύδρα» όσο και το συγγενικό του πρόσωπο (αξιωματικός ε.α.) βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ υπενθύμιζαν ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει δώσει σαφείς οδηγίες για εφαρμογή κατά γράμμα του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού, πρωτόκολλο το οποίο δεν περιορίζεται σε απολυμάνσεις χώρων που πραγματοποιούνται.