Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου o 66χρονος εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας. Την πληροφορία αυτή γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της νέας ενημέρωσης ιατρικών συντακτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε πως ο 66χρονος που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους διασωληνώθηκε σήμερα τα ξημερώματα και είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς είναι καλά στην υγεία τους. 

Τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 45.

«Δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για μετάδοση του ιού στην κοινότητα από πηγές που δεν γνωρίζουμε. Αυτό είναι ενθαρρυντικό» επεσήμανε και τόνισε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται κάτω από τη μύτη μας και για αυτό δεν θα πρέπει κανείς να εφησυχάζει.

Ο κ. Τσιόδρας, αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η ειδική επιτροπή για τον κορονοϊό που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, είπε ότι παρατείνονται μέχρι τη συμπλήρωση και δύο εβδομάδων τα μέτρα που είχαν ληφθεί και αφορούν τους νομούς, Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές στις περιοχές που έχουν πληγεί. Οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για τις περιοχές αυτές και τόνισε ότι παρατείνεται πέραν της 13ης Μαρτίου η απαγόρευση των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.