Διάψευση του υπουργείου Μεταφορών για πρόστιμα σε μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα

Κάνει λόγο για «ανακριβή πληροφόρηση»


ΕΛΛΑΔΑ
23:16
13/11/2013
Διάψευση του υπουργείου Μεταφορών για πρόστιμα σε μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα
3
loading

Για «ανακριβή πληροφόρηση» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταφορών με αφορμή το «θόρυβο» και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποστολή ειδοποιητηρίων για πρόστιμα στα μη ελεγχθέντα από τα ΚΤΕΟ αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το τελευταίο τετράμηνο, από το υπουργείο υπάρχει εντονότατο ενδιαφέρον να γίνει καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων μόνο για λόγους οδικής ασφάλειας και περιβαλλοντικούς λόγους. Τα ποσά των προστίμων που αναγράφονται σε δημοσιεύματα αφορούν τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. κατά τον έλεγχο των αυτοκινήτων στους δρόμους και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πρόθεση του υπουργείου για την καταγραφή των μη ελεγχθέντων αυτοκινήτων. Κάθε άλλη πληροφόρηση είναι ανακριβής».

Η αποστολή του προστίμου για ανέλεγκτα οχήματα στα σπίτια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταφορών, αφορά πρόταση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προς το υπουργείο, ωστόσο όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί μιας και είναι ανέφικτη η αντιπαραβολή στοιχείων των ελέγχων με τα αντίστοιχα στοιχεία του μητρώου αυτοκινήτων. Μάλιστα επισημαίνουν ότι «δεν είναι καταγεγραμμένα τα οχήματα που πέρασαν ΚΤΕΟ το 2011 έως και τον Δεκέμβριο του 2012 στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων , ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα στοιχεία τους». Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παράβαση, όπως και κάθε παράβαση του ΚΟΚ, βεβαιώνεται από την Τροχαία, ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποστέλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar PerMan

    Το θέμα είναι το αυτοκίνητο να είναι και ασφαλισμένο και περασμένο από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ. Έχεις αυτοκίνητο και μπορείς να το συντηρείς, καλώς. Δεν έχεις λεφτά, πέτατο. Δεν μας φταίει ο άλλος και η οικογένεια μας πρώτιστα. Βέβαια το κράτος κάνει το κορόϊδο για να μη μας ζορίσει περισσότερο. Όμως οι χιλιάδες νεκροί και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες από τα τροχαία ατυχήματα δεν φταίνε σε τίποτε. Έτσι.............

  2. avatar Trtkns

    Για τις ασφαλιστικές ομως βρήκανε τροπο μέχρι και για ενα οχημα που δεν κινεις να πρεπει να το ασφαλιζεις για το ΚΤΕΟ ομως ειναι θέμα τροχαίας! Ρε θα σοβαρευτούμε ποτε να γίνουμε κράτος σοβαρό με νομούς σωστούς και εφαρμοσιμους και οχι μπακαλιστικο; Μονο για να εισπρατουν ενδιαφέρονται ουστ!

  3. avatar nikolaos

    λειώστε τους για να καταλάβουν τι πάη να πη η ελλάδα ανήκη στους πακιστά νους .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει