Πέθανε ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας


ΕΛΛΑΔΑ
16:23
27/02/2020
Πέθανε ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος
loading

Πέθανε το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου ο εκδότης Κυριάκος Παπαδόπουλος, ιδρυτής των ομώνυμων εκδόσεων. Ο γνωστός εκδότης πέθανε στην ηλικία των 88 ετών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1931 και ανήκε στην τρίτη γενιά βιβλιοπωλών της οικογένειας του όταν αποφάσισε μαζί με τον πατέρα του να πάνε το βιβλιοπωλείο τους ένα βήμα παραπέρα, προχωρώντας στην έκδοση βιβλίων το 1953.

Επιπλέον, ο εκδοτικός οίκος αναφέρει πως «Μέσα στα πρώτα δέκα χρόνια τα «Βιβλία Παιδικά Παπαδόπουλος» έγιναν συνώνυμο του ποιοτικού παιδικού βιβλίου, με τίτλους που παρέμειναν ενεργοί στον κατάλογο του εκδοτικού οίκου για περισσότερο από πενήντα χρόνια, όπως οι «Ιστορίες με τη Λιλίκα» και «Τόξο» που ανανεωμένες εξακολουθούν να εκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Με βαθύτατη θλίψη θα θέλαμε να ενημερώσουμε φίλους, συνεργάτες και τους αναγνώστες μας, πως το απόγευμα της 25ης...

Δημοσιεύτηκε από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στις Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

«Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος συνδύαζε το αδιαπραγμάτευτο ήθος και την πνευματική καλλιέργεια με τολμηρό επιχειρηματικό πνεύμα, όμως η αληθινή κινητήρια δύναμη πίσω από την ακάματη δραστηριότητά του στάθηκε πάντοτε η πραγματική αγάπη του για το βιβλίο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στις 15:00 στο Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας. Σήμερα τα γραφεία και το βιβλιοπωλείο της εταιρείας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η οικογένεια παρακαλεί όσους επιθυμούν - αντί στεφάνων - να πραγματοποιήσουν δωρεές στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει