Άνδρες της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης και της αστυνομίας αλλά και μία κλούβα βρίσκονται ήδη έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης καθώς σε λίγη ώρα, στις 7, αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται και οι συμβασιούχοι και αρχαιοφύλακες του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι απέκλεισαν για δύο ημέρες το χώρο.

Πριν λίγο επιχείρησε να μπει στο χώρο ο πρόεδρος του Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Νίκος Χασομέρης, για να πάει στη δουλειά του, όπως είπε, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις δεν του το επέτρεψαν. Σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τείχος και προτάσσοντας τις ασπίδες τους οι αστυνομικοί του έκοψαν το δρόμο και ο αστυνομικός διευθυντής τον ενημέρωσε  πως δεν του επιτρέπεται η είσοδος.

Ο Ιερός Βράχος αναμένεται να βρεθεί και σήμερα σε κλοιό καθώς οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα έως τα τέλη του μήνα. 

Σε κάθε περίπτωση το μνημείο παραμένει κλειστό καθώς εκτός από τις κινητοποιήσεις του έκτακτου προσωπικού και των αρχαιοφυλάκων, από την εργασία τους απέχουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους.

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν χθες στην Ακρόπολη με επεισόδια, κυνηγητό και χρήση δακρυγόνων. Μετά την κατάληψη της κεντρικής πύλης από τους εργαζόμενους του υπουργείου Πολιτισμού έγινε επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν έφοδο από πλαϊνή είσοδο, περικύκλωσαν τους καταληψίες, τους απώθησαν και τους απομάκρυναν, όπως και τους δημοσιογράφους, ενώ χρησιμοποίησαν και χημικά.  

Οι απαράδεκτες σκηνές μπροστά από το μνημείο ή και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο μεταδόθηκαν από πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης.