Η τουρκική προκλητικότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής (12/02) συνεδρίασης, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ωστόσο, η Άγκυρα δεν άλλαξε την τακτική της, καθώς σε 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 16 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εμπολκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, για τρίτη σερί ημέρα οι Τούρκοι πέταξαν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. Μάλιστα, μέσα σε 26 λεπτά καταγράφηκαν τέσσερις υπερπτήσεις πάνω από πέντε νησιά.

Στις 10:03 δύο μαχητικά της γειτονικής χώρας πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι στα 23.000 πόδια. Πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκαν πάνω από τους Λειψούς στα 8.500 πόδια. Αμέσως μετά και στα 7.500 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι και στις 10:29 έκαναν το ίδιο πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, στα 27.000 πόδια.

Στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, εφόσον υπάρξει συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα θέσει στον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.