Το «καμπανάκι» του κινδύνου αναφορικά με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κρούει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνου μετά το δελτίο της ΕΜΥ περί επιδείνωσης του καιρού, το οποίο ισχύει έως και την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι και για τον λόγο αυτό οι δήμοι καλούνται να εξασφαλίσουν την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων εντός των οικισμών (έλεγχος καλής λειτουργίας σχαρών φρεατίων), καθώς και να σημάνουν, αλλά και να απαγορεύσουν κατά την κρίση τους, την διέλευση από διαβάσεις ποταμών και ιρλανδικές διαβάσεις.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προβλέπεται από σήμερα και για αύριο Πέμπτη, 06-02-2020, να επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι που θα φθάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Επίσης προβλέπεται να επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από αργά σήμερα το βράδυ πέρα των άλλων περιοχών και στην Κρήτη, που θα συνεχιστούν και έως τις βραδινές ώρες αύριο, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.