Για τη ζωή του, τον αθλητισμό και τον ακρωτηριασμό που υπέστη κατά την εφηβεία του μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Παπαγγελής. Λίγες μόνο ημέρες μετά το νέο του προσωπικό ρεκόρ, ο 20χρονος πλέον Νικόλας περιέγραψε την περιπέτεια της υγείας του στέλνοντας προς όλους το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha ο αθλητής περιέγραψε πώς αντιμετώπισε τα νέα δεδομένα αλλά και πώς μπήκε η ποδηλασία στη ζωή του, με αποτέλεσμα σήμερα να προετοιμάζεται για τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όλα ξεκίνησαν όπως είπε από έναν απλό πόνο που ένιωθε στο αριστερό του πόδι, ο οποίος έπειτα από βιοψία αποδείχθηκε πως ήταν οστεοσάρκωμα, ένα είδος καρκίνου των οστών πάνω στο γόνατό του. Μόνη λύση ήταν το χειρουργείο που έπρεπε μάλιστα να κάνει άμεσα.

«Άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι θα μου συμβεί όταν μπήκα μέσα και είδα τ’ άλλα παιδιά που δεν είχαν μαλλιά. Νόμιζα ότι είχα κάποιο πρόβλημα λόγω μπάλας και ότι θα έκανα το χειρουργείο και θα ήμουν αργότερα μια χαρά» είπε και συμπλήρωσε: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα στο ιατρείο για να με εξετάσουν οι γιατροί πως ήταν ένα κοριτσάκι δίπλα μου που της έπαιρναν μυελό των οστών και “κοκάλωσα”. Άρχισα να κλαίω γιατί δεν ήξερα τι θα μου συμβεί». «Έκανα χημειοθεραπείες, το χειρουργείο στο οποίο αφαιρέθηκε ο όγκος και μετά πάλι έναν ακόμη κύκλο χημειοθεραπειών» εξήγησε και είπε πως επί έναν χρόνο η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν καλή καθώς έκανε συνεχώς εμετούς και δεν είχε καθόλου διάθεση.

Μόλις δύο χρόνια μετά το πρώτο του χειρουργείο όταν ήταν 15 ετών, κατά τη διάρκεια μιας σειράς τυπικών εξετάσεων διαγνώστηκε ξανά με οστεοσάρκωμα, αυτή τη φορά πιο βαθιά στο γόνατό του κοντά στις αρτηρίες.

«Οι γιατροί δεν πίστευαν πως μετά από δύο χρόνια θα έχω το ίδιο, ο όγκος ήταν επιθετικός και η μόνη λύση ήταν ο ακρωτηριασμός» είπε και εξήγησε πως το σοκ ήταν τρομερό. «Έκλαιγα επί δύο ημέρες, δεν ήθελα να δω κανέναν αλλά στη συνέχεια κατάλαβα πως ήταν η μόνη λύση» πρόσθεσε.

«Με το που βγήκα από το χειρουργείο ένιωθα το πόδι μου τόσο βαρύ που δεν πίστευα πως το είχαν κόψει» ανέφερε.