Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα σχολίασε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook την απόφαση του Γιάνννη Βαρουφάκη και του ΜέΡΑ25 να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα ράπερ, Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

«Aν, όντως, ο Βαρουφάκης προτείνει για ΠτΔ τη Μάγδα Φύσσα χωρίς εκείνη να έχει ερωτηθεί καν, τότε μιλάμε για μια επικοινωνιακή αθλιότητα που ξεσκεπάζει γι’ άλλη μια φορά τον πολιτικό καιροσκόπισμο του ανδρός. Εντιτ το λινκ» έγραψε αναφερόμενη στην πρόταση του γραμματέα του ΜέΡΑ 25.

Η απόφαση του ΜέΡΑ25 προξένησε την αντίδραση και της ίδιας της Μάγδας Φύσσα η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρόταση καθώς και ότι «έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης με εκτενή ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια επισημαίνοντας ότι «λογικό είναι να επικεντρώνονται στο αν η Μάγδα Φύσσα ερωτήθη ή όχι-πασχίζοντας να αποφύγουν την ουσία: Ότι η ίδια η Μάγδα Φύσσα όχι μόνο δεν θίχτηκε, όχι μόνο δεν θεώρησε καπήλευση την πρότασή μας, αλλά την χαρακτήρισε “εξαιρετικά τιμητική”».