Ο έρωτας που ένιωθε για τον Αλκέτ Ριζάι ήταν ο λόγος για τον οποίο ακολούθησε η «Σούλα» τον σκληρό κακοποιό, περνώντας με αυτό τον τρόπο στην παρανομία, όπως ισχυρίστηκε η μητέρα της Ασπασίας Μητροπία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με λυγμούς, η μητέρα της «Σούλας» ζήτησε από τους δικαστές να μην καταδικάσουν την κόρη τους και να μην τη στείλουν στη φυλακή, ισχυριζόμενη πως οι δύο κόρες της έχουν ανάγκη την παρουσία της. Όπως ανέφερε μάλιστα, η 19χρονη κόρη της συντρόφου του Αλκέτ Ριζάι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς έχει ήδη υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις στα νεφρά.

Πρόκειται για τα ίδια παιδιά βέβαια, που η «Σούλα» εγκατέλειψε για να φύγει με τον εκλεκτό της καρδιάς της.
Στη δίκη του Αλκέτ Ριζάι και της συντρόφου του για την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό το 2009, κατέθεσε και ο οδηγός ταξί που είχε μεταφέρει την «Αλεξάνδροβα» από το αεροδρόμιο στην εθνική οδό, μετά τη δοκιμαστική πτήση με το ελικόπτερο.

Και αυτός ο μάρτυρας δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο της Ασπασίας Μητροπία την ξανθιά γυναίκα που νοίκιασε το ελικόπτερο με το οποίο διέφυγαν από την ταράτσα του Κορυδαλλού ο Αλκέτ Ριζάι και ο Βασίλης Παλαιοκώστας.