Ο Ιάκωβος Μυλωνάς ανήκει στους ηθοποιούς που σκηνοθετούν και μπορούν να γράψουν θεατρικά έργα που βγαίνουν από την κοινωνία μας και μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική από το παιδικό θέατρο. Στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στο θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνέχισε στη Νέα Υόρκη με σπουδές για μάρκετινγκ ηθοποιών. Ασχολήθηκε ακόμη με την κιθάρα, το χορό και παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής ενώ δίδασκε και σε δραματική σχολή. Συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε διάφορα τηλεοπτικά σήριαλ. Έχει γράψει πέντε θεατρικά έργα και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει παραστάσεις τύπου stand up comedy με τη συμμετοχή του κόσμου.

Η σκηνοθεσία μπήκε στη ζωή του όταν δίδασκε σε μια σχολή στην Αθήνα. Όπως έχει πει, αυτό ήταν κάτι που δεν επεδίωκε όμως αποφάσισε να το κάνει. Τότε ανακάλυψε ότι του άρεσε πολύ όλη η διαδικασία της σκηνοθεσίας και κάπως έτσι άρχισε να γράφει και διάφορα έργα.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς, όπως λέει μιλώντας στο newsbeast.gr, αυτή την περίοδο δεν μετέχει σε κάποια παράσταση. Όμως, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη λόγω προσωπικών ζητημάτων και έτσι κατάφερε να κλείσει συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αφού θα συμμετάσχει στην παράσταση «Ραφτάδικο» που θα ανέβει (ημέρα πρεμιέρας) στις 18 Οκτωβρίου.

Ο ηθοποιός μπορεί να γράφει και τις δικές του δουλειές, όμως, αυτή τη στιγμή δεν ετοιμάζει κάτι αφού έχει δρομολογήσει μια σειρά πραγμάτων (εάν γίνουν) από τον Ιανουάριο.

Όταν τον ρωτούν για το εάν θα παρότρυνε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική, απαντά κατευθείαν «φυσικά». Αφού λέει: «ποτέ δεν θα σταματήσω κανέναν να κάνει αυτό που αγαπάει. Όποιο επάγγελμα κι αν κάνει, αν το αγαπάει, αυτό μετρά».

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς που πέρασε και από σχολές υποκριτικής ως δάσκαλος, τώρα, δεν διδάσκει. Πιστεύει ότι το θέμα όλων ήταν «να ρίξουν τους μισθούς. Όλη η ιστορία ήταν να πέσουν τα μεροκάματα στην τηλεόραση. Τώρα, ξεκίνησαν κάποια σήριαλ», είπε. Και επειδή είναι αισιόδοξος, πιστεύει ότι όλο θα πάνε πάρα πολύ καλά.

Ο Ιάκωβος Μυλωνάς στον ελεύθερό του χρόνο παίζει ερασιτεχνικά κιθάρα και πηγαίνει και για μπάσκετ με φίλους του.

Ο ηθοποιός πάντως πέραν των ταλέντων του στην υποκριτική, έχει κάνει πρόταση για εκπομπή με κωμικά σκετσάκια, η οποία είναι υπό συζήτηση.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».