Έναν κέδρο φύτευσε συμβολικά το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στο πάρκο που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού  Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Β Δημοτικής Κοινότητας.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος προχώρησε σε αυτή την συμβολική κίνηση ενόψει της νέας χρονιάς και της νέας δεκαετίας που έρχεται σε λίγες ώρες.

«Σε λίγες ώρες ξεκινάει μια καινούργια χρονιά και ξεκινάει μια καινούργια δεκαετία. Ήθελα με την φύτευση του δέντρου να δώσουμε έναν συμβολισμό. Από την μία πλευρά στις ελπίδες που έχουμε για την νέα χρονιά, για την νέα δεκαετία και από την άλλη πλευρά να κάνουμε αυτή την φύτευση σε ένα κομμάτι της πόλης που υποφέρει, σε ένα κομμάτι της πόλης μας, που είναι στις παρυφές και του ενδιαφέροντός μας σε πολύ μεγάλο βαθμό», τόνισε σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πολύ περήφανο και αγέρωχο φυτό το οποίο ελπίζω να φτάσει με την βοήθεια των ανθρώπων της διαχείρισης αστικού περιβάλλοντος και  τα 30 μέτρα και να συμβολίζει τις ελπίδες και την αισιοδοξίας μας για την νέα χρονιά, για την δεκαετία που έρχεται.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας με την νέα χρονιά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα δυτικά της πόλης, ενώ όπως εξήγησε «από την επόμενη χρονιά θα έχουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης των πεζοδρόμων, του αστικού εξοπλισμού, των δενδροδόχων, του οδοστρώματος και του φωτισμού ώστε ο δήμος να δείξει το ενδιαφέρον που έχει για τα δυτικά της πόλης».  Σκοπός όπως ανέφερε ο ίδιος είναι να φυτευτούν και άλλα δέντρα σε άλλες γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος στην Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Σωτηριάδης έκανε λόγο για «μία συμβολική κίνηση προκειμένου να ομορφύνουμε την περιοχή και θα προχωρήσουμε και με άλλες ενέργειες στην περιοχή της Β’ Δημοτικής Κοινότητας με φυτεύσεις δέντρων, καλλωπισμό των πάρκων και αναπλάσεις των υφιστάμενων πάρκων όπως και με φυτεύσεις θάμνων».

Το δέντρο, που φυτεύτηκε στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα είναι προσφορά του δημάρχου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr: