Με κρύο θα κυλήσει η μέρα σήμερα Τρίτη 24 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη νησιωτική χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο έως 9 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στην Αττική θα κυμανθεί από  9 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου (περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό σήμερα εδώ).

Τις υπόλοιπες μέρες:

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου – Χριστούγεννα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πέμπτη 26-12-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Παρασκευή 27-12-2019

Στο Αιγαίο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο 28-12-2019

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή 29-12-2019

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.