Βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα και θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, περιμένουμε την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι νωρίς το πρωί βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τοπικά στα δυτικά και νότια, συνοδευόμενες από παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 12 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο και την Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 στα νησιά του Ιονίου και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 έως 9 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.