Μία επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι εκδόσεις «Πεδίο» κατά του υπουργείου Παιδείας. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις εκδίδουν πανεπιστημιακά βιβλία και τροφοδοτούν τη διδακτέα ύλη φοιτητών σε ΑΕΙ όλης της χώρας. Με την επιστολή οι εκδόσεις διαμαρτύρονται για τις «μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών».

Δείτε όλη την επιστολή

«Βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε το Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτα μεγάλη καθυστέρηση των πληρωμών εκ μέρους του για τα πανεπιστημιακά βιβλία τα οποία εκδίδουμε και τροφοδοτούν τη διδακτέα ύλη των φοιτητών ΑΕΙ της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι πληρωμές για τα βιβλία του χειμερινού εξαμήνου 2018-2019 δεν έχουν καν αρχίσει, ενώ οι διανομές των βιβλίων ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2019. Η καθυστέρηση αγγίζει το ένα έτος. Φαντάζει, δυστυχώς, μακρινό όνειρο για εμάς τους εκδότες, η πληρωμή μας από το Υπουργείο Παιδείας για τα βιβλία του εαρινού εξαμήνου του 2019, καθώς οι διανομές που ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο του ιδίου έτους ,ακόμη δεν έχουν τιμολογηθεί.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει επίσης στο γιατί ορισμένοι συνάδελφοι εκδότες πανεπιστημιακών βιβλίων με μεταγενέστερους αριθμούς πρωτοκόλλου κατάθεσης των τιμολογίων τους παραδόξως έχουν ήδη αποπληρωθεί. Σε τι οφείλονται αυτές οι διακρίσεις; Για του λόγου το αληθές, βρίσκονται στη διάθεση των αρμοδίων οι αριθμοί πρωτοκόλλου κατάθεσης των τιμολογίων για τις εκδόσεις «Πεδίο».

Όταν ο  μέσος χρόνος αποπληρωμής των πανεπιστημιακών βιβλίων στους εκδότες τους, από την στιγμή της παραγωγής τους και στη συνέχεια της διανομής τους στους φοιτητές, φτάνει να ξεπερνά τα δύο χρόνια, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί την οικονομική ασφυξία που τους επιβάλει το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να μην επιθυμεί να το αντιληφθεί».