Η κακοκαιρία Γηρυόνης έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας, καθώς και καταιγίδες κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα αυτής.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχή που έχει καταγραφεί από το ξεκίνημα των φαινομένων του Γηρυόνη έως το πρωί της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μεγάλα ύψη βροχής έχουν ήδη πέσει και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατανομή της συνολικής βροχής έως το πρωί της Δευτέρας 25/11.

Επισημαίνεται ότι τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν εμμονή στα παράκτια και ορεινά τμήματα των νομών Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες από τις βροχές και τις καταιγίδες του Γηρυόνη, έως τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 25/11.

Στο χάρτη που ακολουθεί, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων 8-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.