Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών θα υποδεχθεί σήμερα στις 18:30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός προκειμένου να την ευχαριστήσει για τη χορηγία δέκα νέων ταχύπλοων σκαφών προς το Λιμενικό Σώμα.

Όπως μαθαίνουμε, πρόκειται για σκάφη μήκους 11,5 μέτρων που θα συνδράμουν καταλυτικά σε επιχειρησιακό επίπεδο αφού θα αναπτύσσουν ταχύτητα που θα φθάνει τους 56 κόμβους και θα φέρουν θωράκιση στην καμπίνα διακυβέρνησης επιπέδου 3, σύμφωνα δηλαδή με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές που έχει το ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα θα είναι αβύθιστα, τουτέστιν ακόμη και σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, στην απευκταία περίπτωση που ανατραπούν, θα ξαναγυρίζουν και θα επανέρχονται κατευθείαν στην αρχική τους θέση.

Θα διαθέτουν πολυβόλο των 12,7 mm στην πλώρη

Τα σκάφη, που θα κατασκευαστούν από την ελληνική εταιρεία Rafnar στο ναυπηγείο του βιομηχανικού πάρκου Κερατέας, θα φέρουν το καθένα από δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων έκαστος, θερμική κάμερα FLIR τύπου M364, ραντάρ πλοήγησης Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC ώστε να καταγράφονται τα πάσης φύσεως περιστατικά.

Τέλος, αναφορικά με τον οπλισμό που θα φέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους.