Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Πριν από 153 χρόνια, ο Jack Daniel, (ναι υπήρξε στ’ αλήθεια) δημιούργησε ένα μοναδικό απόσταγμα, αποκλειστικά με αγνά υλικά από τη γη του Tennessee, καλαμπόκι, σίκαλη, κριθάρι και καθαρό νερό πηγής. Ο ίδιος πίστεψε από την αρχή ότι το ποτό του, άξιζε να διακριθεί με ένα ξεχωριστό όνομα και έδωσε μάχη για αυτό.

Οι άνθρωποι που φτιάχνουν το Tennessee Whiskey, εδώ και δεκαετίες, είναι παθιασμένοι με το μοναδικό τρόπο που το απόσταγμα φιλτράρεται σταγόνα-σταγόνα, μέσα από ξυλοκάρβουνο σφενδάμου (charcoal mellowing).

Αυτή η εμπνευσμένη πρακτική, είναι υπεύθυνη για το διαχωρισμό  του Jack Daniel’s, από τα υπόλοιπα bourbon και την καθιέρωσή του ως Tennessee Whiskey. Ξεκινάει τη ζωή του ως Bourbon και κατά τη χρονοβόρα διάρκεια του φιλτραρίσματος, που διαφοροποιεί τη γεύση του, αναβαθμίζεται με την ονομασία προέλευσης Tennessee.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, μέσα από αυτή τη μαγική διαδικασία, όπου όλα γίνονται χωρίς βιασύνη, παράγεται το θρυλικό ουίσκι, στο CaveSpringHollow, στο Lynchburg, της πολιτείας του Tennessee.

Κατά την παλαίωσή του, το Tennessee Whiskey, απορροφά, συστατικά από το ξύλο λευκής δρυός, των χειροποίητων βαρελιών που φτιάχνονται αποκλειστικά για το Jack Daniel’s και έτσι αποκτά τη χαρακτηριστική βελούδινη, «καπνισμένη» γεύση ξύλου, βανίλιας και καραμέλας καθώς και το 100% του κεχριμπαρένιου χρώματός του.

Ο κος Jack είχε φροντίσει για όλα. Ακόμα και για την επιλογή της τετράγωνης φιάλης, μια καινοτομία για την εποχή του, που ο ίδιος ωστόσο θεώρησε απόλυτα δικαιολογημένη, δεδομένου ότι ήθελε όλα να γίνονται με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Αυτό που παραμένει ακόμα μυστήριο, είναι  ο λόγος που διάλεξε τον αριθμό 7 για το ουίσκι του. Κάποιοι λένε, ότι του φάνηκε ότι θα έφερνε τύχη. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι η πετυχημένη συνταγή, που τελικά επικράτησε και παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα, στην 7η προσπάθεια παραγωγής. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτό όμως που αναγνωρίζουμε σήμερα ειναι η εξαιρετική ποιότητα και μοναδική γεύση του αποστάγματος με το πιο χαρακτηριστικό όνομα.

#WeareJackDaniels

#whiskiestwhiskey

#livefreelydrinkresponsibly

Aπολαύστε Υπεύθυνα