Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό την κοινωνία των Ιωαννίνων αναμένεται να λυθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό αφορά το κλειστό γυμναστήριο που πρόκειται να αποκτήσει η πόλη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, έκανε γνωστή την οριστική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, να παραχωρηθεί στα Γιάννενα το προκάτ κλειστό γυμναστήριο που σήμερα είναι εγκατεστημένο στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Όπως μεταφέρει η ιστοσελίδα epiruspost.gr, αυτό προέκυψε έπειτα από τη συνάντηση που είχε μαζί του και τη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lamda Development S.A., Οδυσσέα Αθανασίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, το κόστος κατασκευής του Πανηπειρωτικού Κλειστού Γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως προέκυψε από τη μελέτη που είχε ζητηθεί από την προηγούμενη αθλητική ηγεσία, υπολογίζεται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης του προκάτ είναι κατά πολύ μικρότερο.

Επίσης, ο περιφερειάρχης πρόσθεσε πως οι προγραμματικές που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν έχουν λήξει, για το θέμα υπάρχει συνεργασία με τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ, ενώ ο χώρος εγκατάστασης του προκάτ κλειστού γηπέδου, πιθανόν να μην είναι ο Βοτανικός, αλλά το Κάτω Νεοχωρόπουλο ή και τα Καρδαμίτσια.

«Θα είναι μεγάλη υπόθεση αν καταφέρουμε να το μεταφέρουμε στα Γιάννενα», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης.