Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατέληξε η μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί από το κτίριο όπου στεγάζεται η υπηρεσία τους, επί της οδού Μοναστηρίου 93.

Η πορεία πέρασε από το κέντρο της πόλης και την παραλιακή οδό υπό τους ήχους των σειρήνων των οχημάτων της δημοτικής αστυνομίας. Σε αυτήν συμμετείχε όλη η δύναμη των δημοτικών αστυνομικών, μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνέλευση των σωματείων των εργαζομένων δημοτικών αστυνομικών στο κτίριο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δημοτικός αστυνομικός Νίκος Σύρπας, πρόθεση του κλάδου είναι να πραγματοποιήσει αγώνα διαρκείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης.

«Όσα ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες για μετατάξεις δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, συμπεριλαμβανομένων και των διατάξεων για καταργήσεις ειδικοτήτων ακόμη και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έρχονται σε αντίφαση με τις αναφορές του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια περί πλεονάζοντος προσωπικού στο υπουργείο. Δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι από διάφορες ειδικότητες, θα μπορούσαν να μεταταχθούν σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη σε προσωπικό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σύρπας.