Ηρεμία επικρατεί στο Βαθύ της Σάμου μετά τη νύχτα ταραχών που «πυροδότησε» η φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου, Γιώργο Στάντζο της φωτιάς προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ μεταναστών στο κέντρο της πόλης, τα οποία στη συνέχεια συνεχίστηκαν στο ΚΥΤ.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», κατήγγειλε ότι, έγινε «εξέγερση και η φωτιά είναι μέρος της εξέγερσης».

Σημειώνοντας ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας απόπειρας εμπρησμού στη μία πλευρά του ΚΥΤ, είπε πως λόγω της αποτυχίας της, μπήκε τελικά φωτιά στην άλλη του πλευρά, στην οποία και σημειώθηκε έκρηξη.

«Αν είχαμε απόψε ισχυρούς βόρειους ανέμους, το Μάτι δε θα ήταν τίποτα», σχολίασε σχετικά ο Γ.Στάντζος.

Όπως είπε ο δήμαρχος της περιοχής, πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης Βαθύ.

Από πλευράς τους οι τοπικές Αρχές ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αποφασίστηκε σήμερα να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαθύ.

«Έχουμε 7000 μόνιμους κατοίκους και 5700 πρόσφυγες», είπε ο Γ.Στάντζος, τονίζοντας πως οι κάτοικοι της πόλης της Σάμου, στα όρια της οποίας βρίσκεται το ΚΥΤ είναι στο «κόκκινο».