Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιούν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι από τη ναυπηγοεπισευαστική ζώνη, με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ΕΣΑΛ για το θέμα του master plan του ΟΛΠ.

Οι διαδηλωτές επιβαίνουν σε δεκάδες οχήματα και φορτηγά ζητώντας να μη εγκριθεί το σχέδιο επέκτασης του container terminal καθώς όπως υποστηρίζουν κάτι τέτοιο θα συρρικνώσει τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Το κάλεσμα των συνδικάτων

Τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών είχαν καλέσει σήμερα Τετάρτη 9 Οκτώβρη σε παύση εργασιών σε όλη τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με τη λήξη του μονού μεροκάματου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία αναφέρουν τα εξής:

«Οι παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα με τις στάσεις εργασίας, τη συμμετοχή μας στις 24ωρες απεργίες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έβαλαν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή των μόλων της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και της Δραπετσώνας σε car terminal, από ναυπηγοεπισκευαστικούς όπως είναι σήμερα.

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί θα υλοποιηθούν εύκολα… Εμείς με τον αγώνα μας θα τους σταματήσουμε…».

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος