Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της Bosch στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης και το μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Γερμανός Πρέσβης κ. Wolfgang Dold άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος συνεχάρη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bosch στην Ελλάδα κ. Ιωάννη Κάπρα για την επέτειο των 100 χρόνων και τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία και συνδρομή του στο Δ.Σ. του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Dold για την συμβολή του στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος και επεσήμανε ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Ελλάδα υπάρχει θεαματική βελτίωση των Ελληνογερμανικών σχέσεων.

Κατόπιν ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Νότιας Ευρώπης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Bosch στην Ελλάδα Dr. Gerhard Dambach ευχαρίστησε τον κ. Dold εκ μέρους του Δ.Σ. του ομίλου Bosch, για την πρωτοβουλία του να φιλοξενήσει στην πρεσβευτική κατοικία την εκδήλωση αυτή. Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ομίλου Bosch, ενός από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Ο κ. Dambach στην ομιλία του αναφέρθηκε στην παρουσία του ομίλου Bosch στην Ελλάδα, ως μιας από τις πρώτες γερμανικές εταιρείες που αναγνώρισε τις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς και αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί σε αυτή ήδη από το 1913.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολύπλευρο προφίλ τεχνογνωσίας της Bosch στους τομείς των ηλεκτρονικών συστημάτων και στην εκτεταμένη πλέον χρήση του διαδικτύου για την προώθηση της δικτύωσης νέων τεχνολογιών.

Κλείνοντας τόνισε: «και η Bosch στην Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί από αυτή τη μοναδική ευκαιρία της προώθησης νέων τεχνολογιών, όπως είναι η αποδοτική οδήγηση και τα δικτυωμένα συστήματα, η ηλεκτροκίνηση, καθώς και οι νέες ενεργειακές λύσεις στην τεχνολογία κτηρίων», τονίζοντας ότι η κατευθυντήρια αρχή της εταιρείας «Τεχνολογία για τη ζωή» αποτελεί επιτακτική στρατηγική.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την Bosch για την επέτειο των 100 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά, τονίζοντας ότι αποτελεί μια από τις χαρακτηριστικές εξαιρέσεις ξένων εταιρειών που έχουν τόσο μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης μέλη του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εργαζόμενοι της εταιρείας Bosch.