Τον δικό της Γολγοθά ζει μια γυναίκα, την οποία «χτύπησε» η οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα να μένει πλέον μαζί με το παιδί της σε πατάρι καταστήματος.

Η 53χρονη γυναίκα, που είναι άνεργη, δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα ενοίκια της, χρωστούσε έξι μηνιάτικα και για τον λόγο αυτό της έγινε έξωση. Έτσι, εδώ και μια εβδομάδα αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει την… εναλλακτική λύση.

Μαζί της ζει και η 7χρονη κόρη της, η οποία μάλιστα έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ζει με 253 ευρώ τον μήνα από το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, ενώ ακόμη πιο δύσκολη κάνουν την κατάσταση τα θέματα που έχει η μικτή.

«Κοιμόμαστε σε ένα πατάρι, στο μαγαζί μιας γνωστής μας. Χρωστούσα έξι νοίκια και δεν μπορούσα να τα πληρώσω», σημείωσε αρχικά.

Όπως είπε για το παιδί της, «γεννήθηκε με κάποια προβλήματα στην καρδιά της, είχε μετά όγκους στην κοιλιά. Είχαμε πάρα πολλά θέματα με την υγεία της. Ακούω για νοσοκομείο και δεν αντέχω άλλο πια. Θέλει ιδιαίτερη φροντίδα το παιδί, έχει περάσει πολλά».

«Ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μόλις ακούν 53 χρονών κάνουν πέρα. Λες και κάτι έχω. Είμαι δυνατή, μπορώ. Δεν μου πρόσφερε κανείς δουλειά. Πήγαινα περιστασιακά δεξιά κι αριστερά, καθαρίστρια, σκάλες, σπίτια. Όπως μπορούσα τα βόλευα…», τόνισε μέσω της πρωινής εκπομπής του Open η γυναίκα.

«Τώρα έξι μήνες δεν τα κατάφερα να πληρώσω τα νοίκια και μας πέταξαν έξω. Τώρα τρώμε έξω. Μας έκανε το τραπέζι ένας ιερέας χθες, σε ένα εστιατόριο. Φίλοι, γνωστοί, όποιος μπορεί, μας φέρνει ένα πιάτο φαΐ. Όταν είχα το σπίτι μου, μαγείρευα, ήμουν καλή νοικοκυρά, φρόντιζα το παιδί μου. Τώρα που μείναμε άστεγοι…», δήλωσε χαρακτηριστικά με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Όπως κατήγγειλε, «με είχε πάρει τηλέφωνο μία κυρία και μου είπε, “σου δίνω ένα τριάρι, και πόσα εκατομμύρια, αρκεί να μου δώσεις το παιδί”. Είχα περάσει και αυτόν τον Γολγοθά, δεν με φτάνουν τα βάσανά μου».

Όσον αφορά τη δουλειά που θα ήθελε, υπογράμμισε: «Ό,τι να ‘ναι. Αρκεί να είναι σταθερή, να εργάζομαι κάθε μέρα. Να σταθώ στα πόδια μου, να βάλω το παιδί μου σε ένα σπίτι».

Δείτε το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ: