Οι περισσότεροι την θυμούνται από τις ασπρόμαυρες ταινίες όταν έπαιζε στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου, επιλογές για τις οποίες ποτέ δε μετάνιωσε.

Η Άντζελα Ζήλεια γεννήθηκε στην Αθήνα και έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού αφού κέρδισε πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ όπως αυτό της Βαρκελώνης, της Θεσσαλονίκης και άλλων.

Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959 στην ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και έτσι εκείνη καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους.

Τα τελευταία χρόνια όμως, όπως λέει σήμερα στο newsbeast.gr, αισθάνεται αδικημένη από την Πολιτεία αφού δεν παίρνει τη σύνταξη που της οφείλει το κράτος. «Είχα αποφασίσει να πάρω την τιμητική σύνταξη επειδή ήταν για κάποιο ποσό μεγαλύτερη. Όμως, ποτέ δεν μου δόθηκε ευκαιρία να πάρω και τη σύνταξη του ΙΚΑ», λέει και ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να βγει στα κανάλια για να δημοσιοποιήσει παραπάνω το πρόβλημά της. «Έχω αξιοπρέπεια και δεν πρόκειται να τη χάσω. Άλλωστε, έχω συνηθίσει στην ιδέα ότι δεν θα πάρω αυτά για τα οποία δούλεψα εγώ και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μου αρκετά χρόνια».

Η Άντζελα Ζήλεια αναφέρει ότι όταν ο νόμος έφερε στο προσκήνιο τις διπλές συντάξεις, σε εκείνη και σε ακόμη λίγα άτομα η σύνταξη του ΙΚΑ δεν επέστρεψε ποτέ… «Είμαι πολύ πικραμένη και απογοητευμένη. Νιώθω ότι με κοροϊδεύουν. Η τιμητική σύνταξη είναι άλλο πράγμα, είναι μια καταξίωση», λέει και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να πάρει τα χρήματα που δικαιούται. «Ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα μας τα δώσουν. Εδώ κόβουν σε τόσους συνανθρώπους μας και θα πάρουμε εμείς; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση», αναφέρει.

Πάντως, μπορεί να πέτυχε πολλά στη μακρόχρονη πορεία της όμως πιστεύει ότι οι νέοι δεν έχουν μέλλον στο επάγγελμα. «Βγαίνουν τόσοι πολλοί και δεν υπάρχουν δουλειές», λέει «οπότε είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουν».

Η κυρία Ζήλεια παρά τα προβλήματά της πηγαίνει στο θέατρο και παίζει μπιρίμπα με την παρέα της. «Προτιμώ να βλέπω επιθεωρήσεις και κωμωδίες για να γελάσω και να ξεχαστώ από την καθημερινότητα. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω δυσάρεστες καταστάσεις», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».