Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενείται το βρέφος που βρέθηκε πριν από δύο ημέρες μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ σε πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open η Μαρία Ποζαντζίδου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, μέχρι στιγμής δεν έχει πάει κανείς συγγενής για να το δει, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δεν επιτρέπεται. Το παιδί εντάσσεται στην  κατηγορία των εγκαταλελειμμένων, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα να μην μείνει στο Παίδων επ’ αόριστον, όπως έχει γίνει με άλλα περιστατικά, και σημειώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την εισαγγελική εντολή, ώστε να ακολουθεί η νόμιμη οδός.

Αυτήν την εποχή νοσηλεύονται περίπου 15 εγκαταλελειμμένα μωρά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο «ασυνείδητοι γονείς που εγκαταλείπουν και κακοποιούν τα παιδιά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Πολιτεία. Με τη διαδικασία εισαγγελικής εντολής μπαίνουν τα παιδιά για να νοσηλευτούν και μένουν δύο και τρία χρόνια, δημιουργούν συμμορίες και γίνονται πολλά. Στα τρία Παίδων υπάρχουν 50 παιδιά. Δεν υπάρχουν μονάδες φιλοξενίας για να εισαχθούν τα παιδιά. Το κέντρο εισαγωγής βρεφών στο Μητέρα έχει κλείσει λόγω έλλειψης προσωπικού. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα μαιευτήρια».