Κλείνει ο δρόμος στη Στυλίδα, διαμαρτυρία για το hot spot στον Καραβόμυλο

Κλειστές και οι δημοτικές υπηρεσίες την ώρα της διαμαρτυρίας για να συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι


ΕΛΛΑΔΑ
10:56
13/09/2019
Κλείνει ο δρόμος στη Στυλίδα, διαμαρτυρία για το hot spot στον Καραβόμυλο
5
loading

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Καραβομύλου και ολόκληρης της Ανατολικής Φθιώτιδας, απέναντι στην απόφαση για δημιουργία hot spot στην περιοχή.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης (12/09) στην πλατεία Καραβομύλου, οι κάτοικοι βγαίνουν στον δρόμο και σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να κλείσουν συμβολικά την παλαιά εθνική οδό, στον κόμβο του λιμανιού της Στυλίδας.

Η κινητοποίηση θα κρατήσει μέχρι τις 12:30 και από τη δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες θα είναι κλειστές, «συντασσόμενοι με τη Συντονιστική Επιτροπή Καραβομύλου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο "Γεώργιος Παπαποστόλου"», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Η κ. Στεργίου συμμετείχε και στη συνέλευση της Τετάρτης (11/09), στην οποία οι κάτοικοι φάνηκε πως δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τις «ειλημμένες αποφάσεις του υπουργού» και δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων. Επιπλέον, αξιολόγησαν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου, καθώς θεωρούν ότι δεν λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο. Μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν στα μπαλκόνια των σπιτιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου» θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες από κατοίκους του Καραβομύλου και της ευρύτερης περιοχής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Νικος χασαπης

  Γιατί δεν μπορώ να πω ότι λυπάμαι η ότι τους συμπαραστέκομαι; Δημοκράτες της ροδέλας σαν τον γκλετσο

 2. avatar Εκείνος ο….Γκίρ που έκανε κηρύγματα και υποδείξεις αλληλεγγύης,

  Που είναι;; Κρύφτηκε;; Του τελείωσε η \"όρεξη\" για αλληλεγγύη, τα λεφτά του ή γέμισαν οι βίλες του κι άρχισαν να του φαίνονται πολλοί.........;

 3. avatar noway..

  Το αστείο θα ήταν να σηκώσουν το χέρι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και να πάρουν από 2-3 \"πρόσφυγες\" στα σπιτάκια τους να πολυπολιτισμικοποιήσουν τις οικογένειές τους όπως έλεγαν οι προηγούμενοι υπουργοί. Το σοβαρό και θλιβερό βέβαια πέραν της πλάκας είναι πως όλοι αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όταν το πρόβλημα έρχεται στην πόρτα τους. Είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για τα σκουπίδια στις χωματερές.. Μήπως έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και αντίδρασης με όλους αυτούς που εναλλασσόμενα μας κυβερνούν?

 4. avatar ακερσεκοντ

  τώρα άντε Γεια άντε Γεια.

 5. avatar Σφυροδρεπανίζω ακατάπαυστα, αλλά “φώς”… δεν βλέπω. Όλο στο 5,5% είμαι. Και …γκάπα-γκούπα, χράτς χρούτς, γκάπα-γκούπα…

  Να πάει ο λάκας σύντροφος Γκλέτσος να τους διώξει όλους με τις κλωτσιές, που υποστηρίζει ότι πρέπει να αναμειχθούν οι \"πολιτισμοί\" των επενδυτών με τον δικό μας ώστε να ζήσουμε όλοι μας αγαπημένοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει