Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Aντιστρατήγου Μιχάλη Καραμαλάκη, εγκαινιάστηκε σήμερα το περίπτερο της αστυνομίας στην 84η ΔΕΘ.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Την παράσταση έκλεψε για ακόμη μια φορά η εντυπωσιακή επίδειξη των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, οι οποίοι έκαναν κατάβαση από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που είχε κατακλύσει τον υπαίθριο χώρο που βρίσκεται κοντά στη νότια πύλη της Έκθεσης.

Το περίπτερο της Αστυνομίας επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, χειροκρότησε τους άνδρες της ΕΚΑΜ και βγήκε φωτογραφία μαζί τους.

Στην ομιλία του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε την ανάγκη «να προστατέψουμε τα σύνορά μας για να αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους κινδύνους που έρχονται από την Ανατολή, η οποία είναι γεμάτη πολέμους, φωτιές, πολλές απειλές και είμαστε εδώ ακριβώς για να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας. Είναι μια προσπάθεια που συνδυάζεται στη συνέχεια με την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας. Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας. Όταν ο κόσμος κλειδαμπαρώνεται στα σπίτια του, όταν υπάρχει φόβος για τον άνθρωπο που είναι μέσα στο σπίτι του την νύχτα ή την ημέρα τότε δεν μπορούμε να αισθανόμαστε καλά εμείς στην Ελληνική Αστυνομία».

«Δεν θα συμβιβαστούμε μέχρις ότου εξαλείψουμε πλήρως εκείνους τους εγκληματίες που μπαίνε στα σπίτια, τρομοκρατούν τους ανθρώπους, πανικοβάλουν τους πολίτες και δημιουργούν φόβους οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται ακραίες συμπεριφορές και γίνονται πελάτες των ακραίων ακροδεξιών ρατσιστικών τάσεων στην πολιτική ζωή της χώρας», συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στα εγκαίνια ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτές και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όσοι επισκεφτούν το Πληροφοριακό Κέντρο της ΕΛΑΣ θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς λειτουργούν τα επιστημονικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, θα δουν από κοντά drones της Υπηρεσίας μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών, ενώ θα ενημερωθούν και από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση bullying και για τρόπους ασφαλούς πλοήγησης και προστασίας ανηλίκων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, επισκέφθηκε το περίπτερο της Πυροσβεστικής. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αφού συνομίλησε για λίγο μαζί τους, έγραψε τη δική του αφιέρωση στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της πυροσβεστικής. «Με τις θερμές μου ευχαριστίες και βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες σας», έγραψε ο πρωθυπουργός.