Δασικοί χάρτες: Δίμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων

Δείτε ποιες περιοχές αφορά


ΕΛΛΑΔΑ
12:16
29/08/2019
Δασικοί χάρτες: Δίμηνη παράταση υποβολής αντιρρήσεων
1
loading

Παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών προβλέπεται σε νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, με τη ρύθμιση επεκτείνεται η προθεσμία για τις περιπτώσεις που εκείνη εκπνέει αύριο, 30.08.2019 [άρ. 4 παρ. 1 του ν. 4617/2019 (Α 88)]. Η παράταση αφορά τις περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν από 19.10.2018 έως 01.03.2019.

Η προθεσμία παρατείνεται έως τις 31.10.2019, με στόχο τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων στην έγκαιρη άσκηση των δικαιωμάτων τους. Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται όσες επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

«Κρίνεται, συνεπώς, σκόπιμη η διευκόλυνση των πολιτών, δεδομένου ότι η νέα προθεσμία λήγει μετά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ και προστίθεται: «Για τις υπόλοιπες περιοχές, όπου οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν ταυτόχρονα, στόχος είναι η ενιαία διαχείρισή τους. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται ο τεχνικός χειρισμός και εξοικονομούνται διοικητικοί πόροι».

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των περιοχών για τις οποίες ισχύει η παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων κατά αναρτημένων δασικών χαρτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ρεθυμνιωτης

    Ξέρετε ρε παιδια τι σημαίνουν δασικοι χαρτες ; περα απο τ\' αλλά , αν ένα χωράφι δικο σου βγάλει ασπαλαθους , αστιβιδες , δρυγιαδακια και διάφορα αλλά , λόγω μη εκμεταλευσης για λίγα χρονα , 90% θα σου το χαραχτηρισουν δασικη εκτασης , κι αντε μετά να προσφευγεις στα δικαστήρια να αποδείξεις πως είναι δικο σου . Σ\' αυτή την περίπτωση την έχεις χρωματισει , αν δεν έχεις τίτλους ιδιοκτησίας , αλλά προέρχεται από άτυπη κληρομομια .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει