Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό βίντεο του tvxs.gr όπου εμφανίζονται μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, έφτασαν στον σταθμό Λαρίσης με κλούβα της αστυνομίας.

Το βίντεο τραβήχτηκε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:00 περίπου το βράδυ από κινηματογραφιστή που βρέθηκε στην περιοχή και ο οποίος υποστηρίζει πως οι Χρυσαυγίτες έφτασαν στο σημείο με την κλούβα της αστυνομίας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

Λίγο αργότερα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν στην κλούβα, τους ακολούθησαν αστυνομικοί και μετά ξαναβγήκαν.

Δείτε το βίντεο:

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται πως το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου οι αστυνομικοί οδήγησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής σε κλούβα για τη διενέργεια ελέγχου, ωστόσο διαψεύδει ότι οι διαδηλωτές έφτασαν στο σημείο με λεωφορείο της αστυνομίας.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

• Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 22-09-2010 αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο Σταθμό Λαρίσης, για λήψη μέτρων τάξης στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκδηλώσεων, οδήγησαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε λεωφορείο της Αστυνομίας για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.
• Εντός του λεωφορείου διενεργήθηκε πλήρης αστυνομικός έλεγχος, που περιελάμβανε σωματικό έλεγχο και έλεγχο στοιχείων ταυτότητας των ατόμων. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους έλεγχοι διενεργούνται εντός αστυνομικών λεωφορείων, προκειμένου να αποφεύγονται οι διαδικασίες αυτές σε δημόσιους χώρους.
• Από τον αστυνομικό έλεγχο δεν προέκυψε οτιδήποτε επιβαρυντικό που να δικαιολογούσε περαιτέρω προσαγωγή των ατόμων σε Αστυνομική Υπηρεσία και συνεπώς αφέθησαν ελεύθεροι αποβιβαζόμενοι από το λεωφορείο.
• Επιπλέον η αναφορά στη συγκεκριμένη καταχώρηση, περί άφιξης μελών της Χρυσής Αυγής στο χώρο, με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι ψευδής.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η «Δημοκρατική Αριστερά» καλώντας το Υπουργείο Προστασίας να διερευνήσει την υπόθεση και να «απομονώσει σκοτεινούς κύκλους που εμπλέκουν εξτρεμιστικές οργανώσεις με την Ελληνική Αστυνομία».