Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στον Υμηττό, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι να σβήσουν κάποιες μικρές εστίες που παραμένουν ακόμα ενεργές.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην οδό Ιονίου στην Παιανία, όπου και είχε διακοπεί μετά την έναρξη της πυρκαγιάς.

Κάτοικοι της Παιανίας κατήγγειλαν ότι πριν ξεσπάσει τα ξημερώματα η φωτιά στον Υμηττό άκουσαν εκρήξεις και είδαν ταυτόχρονες εστίες.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς, και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.