Ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα στο χώρο της Ορεινής Διάσωσης θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 17, 18 και 19 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στο οποίο θα συμμετέχουν ομιλητές από τη Γαλλία, την Ελβετία, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το θεωρητικό μέρος του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ασφαλιστικής εταιρείας στη Θέρμη και κατά τη διάρκειά του θα γίνουν εισηγήσεις και ομιλίες για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της ορεινής διάσωσης. Το πρακτικό μέρος του συνεδρίου με ασκήσεις και επιδείξεις θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και την Κυριακή στο Ρετζίκι, με τη συμμετοχή ελικοπτέρου. Οι ασκήσεις που θα γίνουν την Παρασκευή 17 Μαΐου αφορούν πρακτικές εκπαιδεύσεις των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διάσωσης όλων όσοι ασχολούνται με την ορειβασία, τον εναλλακτικό τουρισμό και, φυσικά, την ορεινή διάσωση. Στη φετινή εκδήλωση αναμένεται και συμμετέχουν περίπου 300 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα μιλήσουν παλιοί ορειβάτες και διασώστες, αναφέροντας τις εμπειρίες τους από το παρελθόν, ενώ όσοι παραβρεθούν θα μπορούν να συμμετέχουν δυναμικά στη συζήτηση με ερωτήσεις, απομυζώντας την εμπειρία και το συναίσθημα των ατόμων που έζησαν κάτι τόσο τραγικό.

Πηγή: thestival.gr