Καιρός: Οι πόλεις που θα χτυπήσουν 40άρια

Τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


ΕΛΛΑΔΑ
12:34
09/08/2019
Καιρός: Οι πόλεις που θα χτυπήσουν 40άρια
1
loading

Τους 40 βαθμούς αναμένεται να φτάσει και να ξεπεράσει το θερμόμετρο τις επόμενες μέρες.

Το Σάββατο -την πιο ζεστή ημέρα από τις τρεις- η θερμοκρασία θα φθάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο καυτές πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 την Παρασκευή, θα ανέβει στους 41 βαθμούς το Σάββατο και θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (39 την Παρασκευή, έως 40 το Σάββατο και 37 βαθμοί την Κυριακή).

Η Αθήνα δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία (έως 36 την Παρασκευή και το Σάββατο και 34 την Κυριακή), ενώ στη Θεσσαλονίκη, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο (έως 38 το Σάββατο και 34 την Κυριακή).

Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς το Σάββατο και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης (31 το Σάββατο και 32 την Κυριακή).

Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Valiente

    Φτάνει με αυτόν τον καύσωνα έχετε τρελάνει τον κόσμο κάθε μέρα αυτό ο πόλεμος με τον καιρό ντάξει καλοκαίρι είναι ζεστά θα κάνει λες πριν χρόνια δεν είχαμε τέτοιες θερμοκρασίες..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει