Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των αρχών στο Λασίθι για δύο 20χρονους, που είχαν πάει για κολύμπι στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Φωτιάς, στην Ιεράπετρα, και τα ίχνη τους χάθηκαν.

Για την εξαφάνισή τους ενημερώθηκε χθες βράδυ το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού και άμεσα απέπλευσε για τον εντοπισμό τους ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκαν προς παροχή βοήθειας αλιευτικά σκάφη, ομάδες διασωστών, ιδιώτες δύτες καθώς και ιδιώτες εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής. Παράλληλα, από ξηράς αναχώρησαν δύο περιπολικά οχήματα του Λιμενικού με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας.

Στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος εντόπισε τους δύο κολυμβητές επάνω στην βραχονησίδα «Φωτιά» ενώ στο σημείο κατέπλευσε επίσης το σκάφος «Πιρόγα» καθώς και το φουσκωτό σκάφος «Αγγελική» της Ομάδας Διάσωσης Εθελοντών Αγίου Ιωάννη.

Τελικά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, το σκάφος «Πιρόγα» περισυνέλεξε τους δύο 20χρονους από την βραχονησίδα. Στη συνέχεια οι δύο νεαροί μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και εκτός κινδύνου στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας.