Οι φοιτητές του ΤΕΙ στον Πύργο, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης ανέβαλαν τις εκλογές χωρίς να προσδιορίσουν το πότε αυτές θα διεξαχθούν, με το σκεπτικό ότι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και η σχολή τους παραμένει υπό κατάληψη.

Οι σπουδαστικές παρατάξεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ ΝΔΦΚ και ΑΡΡΕΝ τάχθηκαν υπέρ της αναβολής τους τονίζοντας ότι οι φοιτητικές εκλογές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή το ΤΕΙ βρίσκεται υπό κατάληψη οπότε και αδυνατούν πρακτικά να προχωρήσουν τις διαδικασίες ενώ κατά της πρότασης που πλειοψήφησε στην πρόσφατη γενική συνέλευση εμφανίστηκε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (Μ.Α.Σ.), μέλη της οποίας μάλιστα κατήγγειλαν την απόφαση αναβολής των εκλογών τονίζοντας ότι αυτό έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Δεν τους έβγαιναν τα κουκιά…»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών και μέλος της Επιτροπής Αγώνα του Μ.Α.Σ. Βασίλης Στεργίου χαρακτήρισε υποκριτική την απόφαση της Γ.Σ. για αναβολή των εκλογών. «Θεωρούμε υποκρισία την αιτιολόγηση ότι δεν θα γίνουν φοιτητικές εκλογές επειδή κάνουμε αγώνες καθότι θεωρούμε τις φοιτητές εκλογές συστατικό στοιχείο του φοιτητικού κινήματος και όχι πανηγυράκι και ψηφοθηρική διαδικασία όπως κάποιοι άλλοι. Μάλλον δεν τους έβγαινε να μοιράσουν τα «κουκιά» φοβούμενοι και την κατακραυγή του κόσμου για τα πεπραγμένα τους το προηγούμενο διάστημα και αποφάσισαν να αναβάλουν τις εκλογές. Καλούμε τους φοιτητές σε αντίθεση με αυτούς που θέλουν να τους διώξουν και να τους στείλουν στα σπίτια τους, να σηκώσουν το κεφάλι, να μπουν στον αγώνα και να αξιοποιήσουν την ψήφο τους σαν όπλο ενάντια σε αυτούς που τους θέλουν αδρανείς, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».

«Αναγκαία η αναβολή»
Αναγκαία χαρακτήρισε την απόφαση αναβολής των εκλογών, ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλης Σφήνας. «Μέσα σε αυτό το κλίμα των κινητοποιήσεων και των δράσεων δεν μπορούμε να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς και να οδηγηθούμε σε εκλογές γιατί το ζήτημα με το σχέδιο «Αθηνά» είναι εν εξελίξει. Το ΤΕΙ μας είναι σε κατάληψη και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες εκλογών. Επίσης προκύπτουν και πρακτικά θέματα όπως π.χ. αυτό των εκλογικών καταλόγων τους οποίους δεν μπορούμε να πάρουμε από τη γραμματεία αφού το ΤΕΙ είναι υπό κατάληψη» είπε ενώ σχολιάζοντας την καταγγελία του Μ.Α.Σ. επισήμανε «Λυπάμαι που πάνω στα συντρίμμια του ΤΕΙ σπεύδουν ορισμένοι να πάρουν μικροκομματικά οφέλη. Βρέθηκαν με όλες τις παρατάξεις σημεία σύγκλισης επί του σχεδίου Αθηνά αλλά κάποιοι συνειδητά θέλησαν να μπουν απέναντι. Θα τους κρίνει η ιστορία».

«Συνεχίζουμε τον αγώνα»
Ο Γιάννης Παπασταφίδας, μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου από την παράταξη της ΑΡΡΕΝ επισήμανε ότι οι εκλογές αναβλήθηκαν επειδή ο Σύλλογος βρίσκεται σε μια κινηματική διαδικασία και λειτουργία τονίζοντας όμως πως σε καμία περίπτωση δεν διαφωνούν με τις εκλογές ως εκλογές αλλά είναι σύμφωνοι με την προσωρινή αναβολή τους λόγω των κινητοποιήσεων. «Όσον αφορά την καταγγελία της ΜΑΣ, θεωρούμε απαράδεκτο να μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι με δυο κυβερνητικές παρατάξεις και να μας λένε ότι μοιάζουμε σε αυτούς που την περασμένη Παρασκευή (στην Πάτρα) έφεραν μπράβους και πιτ μπουλ και έστειλαν συντρόφους μας στο Νοσοκομείο. Η κατάληψη και οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» και καλούμε όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν και να συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική ανατροπή του».

«Αναβολή λόγω συγκυριών»
Ακολούθως ο γραμματέας της ΠΑΣΠ και μέλος του Δ.Σ. Σωτήρης Οικονόμος, επισήμανε ότι οι εκλογές γενικότερα αποτελούν θεσμό για το σπουδαστικό κίνημα και για το Σύλλογο Φοιτητών του ΤΕΙ στον Πύργο, παρόλα αυτά, η συγκυρία που έφερε το σχέδιο «Αθηνά» τους οδήγησε στην απόφαση της Γ.Σ. για αναβολή των εκλογών. «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει ο αγώνας μας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», και η διατήρηση του γνωστικού μας αντικειμένου».

Πηγή: ilialive.gr